Amber’s babykamer

Ik ga jullie vertellen hoe we ruimte voor Amber hebben moeten creëren. Wat ik allemaal heb gedaan aan de kamer, over de inrichting en de meubeltjes. Super leuk, zo’n kamertje opknappen en natuurlijk het inrichten ervan. Bij ons was dit nog wel een hele puzzel.

Voorbereiding

In April 2016 kwam ik er achter dat ik in verwachting was, wat voor ons echt wel even een schok was. Ik dacht dat ik niet meer zwanger kon raken dus je zult begrijpen dat dit als een enorme verassing kwam. Al 5 grote kinderen waarvan de jongste toen 10 en de oudste 19 jaar was. Maar wat was dit kleine mensje welkom.

Toen het nieuws bij iedereen geland was, kwam ook de praktische kant, waar zou ze gaan slapen!? Alle andere kinderen hadden hun eigen kamer, en die gingen ze niet delen. In eerste instantie was er dus het idee om te gaan verbouwen. De kamers op de eerste verdieping zijn vrij groot, dus we zouden 1 van die kamers in tweeën kunnen opdelen, maar dan zou iemand altijd door een kamer heen moeten, om op de kamer daar achter te kunnen komen. Ook niet ideaal. We moesten iets anders bedenken. Na een tijdje kwam ik op een geniaal idee, welke voor iedereen genoeg ruimte zou geven. Mijn man heeft een groot kantoorpand aan huis, met grote kantoor ruimtes. Daar heeft hij er één van vrijgemaakt, en daar hebben de oudste dochter en haar vriend flink aan geklust om daar hun eigen plekje van te maken. Zo hebben zij wat meer privé, en wij een kamer vrij. Ze hebben daar alles, behalve keuken en badkamer, ze eten douchen en wassen hier in huis. een top-oplossing voor iedereen.

Klussen

We zijn boven nog flink gaan schuiven, behalve wijzelf is eigenlijk iedereen verhuisd naar een andere kamer, toen dat klaar was en iedereen gesetteld was in de andere kamers, kon ik beginnen aan de babykamer.

We hadden besloten dat we niet wilden weten of we een jongen of een meisje zouden krijgen, dus het moest een neutrale kamer worden. Ik koos voor witte en grijze tinten, en als thema voor de kamer, sterren. Als eerste ben ik alle wanden gaan schilderen, alle wanden wit en één wand lichtgrijs. Deze kleur heb ik laten mengen bij de karwei. De laminaatvloer lag er al en zag er nog als nieuw uit, dat scheelde een hoop werk. En dat was het qua klussen eigenlijk wel. Ik was op dit moment al bijna 7 maanden zwanger en deed alles zelf, er was niet veel te klussen maar het is een grote kamer dus het schilderen met zo,n dikke buik was wel eens ongemakkelijk en boog me in de meest vreemde bochten, liggend op de grond of hangend aan de keukentrap, moet er komisch uitgezien hebben. Helaas zijn daar geen foto`s van.

Inrichten

En dan begint het leukste gedeelte, het inrichten van het kamertje. We hebben veel gekregen, maar zeker ook een aantal spulletjes zelf gekocht. Zo leuk om voor een baby te shoppen, voor mij geen straf.

Het ledikant en de commode hebben we gekregen van een familielid, een erg mooie set waarvan de commode buitenom naar boven moest worden getild met een heftruck omdat hij te zwaar en te breed is, gelukkig is er op haar kamer een deur naar buiten met een klein balkonnetje waar hij makkelijk door kon. Het Wiegje is de familie-wieg van Sipke, hij heeft daar zelf nog in gelegen, heel bijzonder. Onze familie heeft ook zo`n wieg, waar ikzelf en mijn dochter Renee ook in heeft gelegen maar Sipke wou heel graag dat we zijn familie-wieg gingen gebruiken. Natuurlijk vond ik dat wel een beetje jammer, maar gunde hem dit van harte, en het is een prachtige wieg. In de kamer stond al een hele grote kledingkast, welke ik er eerst uit wou hebben, maar toch heb laten staan omdat het toch wel erg handig is. Nu ligt er nog niet zoveel in, alleen wat beddengoed en kleding die nog te groot is. Maar voor als ze wat groter wordt is het ideaal dat hij er al staat, en de kamer is erg groot, dus staat hij totaal niet in de weg.

Voor boven de commode heb ik bij de IKEA zo`n dubbele kubus gekocht met 2 grijze passende mandjes er in, en dit aan de muur gehangen. De houten sterren op de grijze wand heb ik gekocht bij de Action en waren eigenlijk kerststerren, daar heb ik de koordjes vanaf geknipt en op de muur geplakt. De accessoires met sterren en de mand bij de commode komen eveneens van de Action. De luieremmer komt van de HEMA, en de sterren-stickers die ik op de luieremmer en de commode heb geplakt komen van muurstickers.nl. Wat ook erg leuk is dat de gordijntjes zijn gemaakt door mijn moeder, ze zijn beide het zelfde maar hebben een donkere en een lichte kant, ik heb ze met de lichte kant naar voren voor het raam in de grijze wand en op de witte wand andersom, ik vind het heel speels staan. Mijn bonusdochter heeft toen ik ruim 8 maanden zwanger was een gipsbuik van mijn enorme buik gemaakt en die hangt ook in het kamertje wat het heel persoonlijk maakt.

En toen was het kamertje klaar, ik ben er nog steeds heel erg blij mee en vind het een lieve, lichte, rustige plek geworden. Laat me weten wat jij er van vindt!

X Margje
  • Badje : Luma (o.a verkrijgbaar bij prenatal)
  • Spiegel: had ik al (ooit gekregen)
  • Luieremmer met deksel: mamaloesbabysjop
  • Boxpakje aan kast: Zeeman
  • Billendoekjes dispenser: funkybox
  • Was(speelgoed)zak met ster: Op een markt gekocht
  • Plaid met sterren: Action
  • Dekentje in wieg: Snooky
  • Knuffeltje: HappyHorse

Alle producten en/of merken die ik heb benoemd zijn niet gesponsord en heb ik gekregen of zelf aangeschaft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.