Dit is een recept wat ik een aantal jaren geleden van iemand heb meegekregen, en nu nog steeds graag maak. Het is makkelijk te maken in weinig tijd, en met ingrediënten die je in elke supermarkt kunt verkrijgen (ook in de low-budget supers) en daar hou ik van. Ik zie in mijn kookboeken vaak gerechten die er heerlijk uitzien, maar haak vaak af als ik de ingrediëntenlijst lees. Ik hou van koken, en probeer graag iets nieuws, maar wil niet stad en land af hoeven rijden om de benodigde producten te kopen, die ook nog eens veel geld kosten. Anyway, daar is in dit recept geen sprake van. Houdt je niet van garnalen, kun je die vervangen door blokjes kipfilet, en voor een vega-variant laat je de spekblokjes weg, en vervang je de garnalen met een vleesvervanger. Lets go!
Recept voor 3/4 personen. (bereidingstijd <30 minuten)
Ingrediënten
- Pasta naar keuze (ik maak het altijd met penne) Hoeveelheid is persoonlijk.
- Rauwe gepelde reuze garnalen 400/500 gram (diepvries)
- Zakje Italiaanse roerbakgroente
- 125/150 gram gerookte spekblokjes/reepjes
- 1 flesje whisky-cocktailsaus 250 ml (ik gebruik calvé)
- 200/250 ml crème fraiche
- 2 el Olijfolie
- 1 à 2 rode (spaanse) pepers (voor een milde variant kun je deze weglaten)
- 4 tenen knoflook (ik gebruik voor het gemak vaak 4 tl gehakte knoflook uit een potje van conimex)
- 1 el knoflookpoeder
- zout en peper
Bereiding
Ontdooi de garnalen in een vergiet (komt veel vocht af) en bestrooi ze ruim met de knoflookpoeder zodat de smaak er alvast in kan trekken. (samen eten, of met niemand meer spreken!)
Zet een wok of hapjespan op hoog vuur en doe hierin een klein scheutje olijfolie, bak hierin de spekblokjes even aan. Voeg de garnalen, de (verse) knoflook en eventueel de fijngesneden chilipeper(s) toe en bak even mee. Zijn de garnalen bijna gaar, roerbak je de Italiaanse roerbakgroentes nog 4 minuten mee. Voeg nu de crème fraiche en de cocktailsaus toe en meng het tot een romige saus. Laat het al roerend nog 5 minuten doorkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe, en klaar! Serveer het met je favoriete pasta en smullen maar. Zo simpel is het…
Laat me weten wat je van dit recept vind, en of je het zelf ook gaat maken, ik ben benieuwd! Heb je nog vragen en/of tips, laat het achter in de comments, vind ik leuk. Eet smakelijk!