Mijn wenkbrauw-routine

Je kunt verschillende redenen hebben om je wenkbrauwen te verven of bij te tekenen. Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht, ze kunnen je gezichtsuitdrukking bepalen. Daarom laat ik je in dit artikel in een paar stappen zien hoe ik mijn wenkbrauwen vorm geef, verf, wat je daarvoor nodig hebt en hoe ik ze bijteken als ik geen tijd heb om ze te verven. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit bij een salon te laten doen.

Vorm geven

Benodigdheden

 • Make-upreiniger (naar keuze)
 • Wattenschijfjes
 • Wenkbrauwkammetje
 • Wax strips (naar keuze)
 • Schaar

img_1167

Dit is hoe mijn wenkbrauwen er vooraf uitzien. Ik mag niet klagen met mijn wenkbrauwen, ze zijn niet super vol maar hebben van nature al een mooie vorm. Ik houd ze altijd redelijk goed bij door tussendoor de donkere haartjes te epileren. Om óók de donshaartjes goed weg te halen ga ik ze met waxen.

Als eerste zorg ik ervoor dat er geen product in mijn wenkbrauwen zit, daarom maak ik ze schoon met een make-upreiniger. Gebruik een reiniger waar geen olie in verwerkt zit omdat de verf dan beter hecht aan je haartjes. Vervolgens borstel je de haartjes omhoog om te voorkomen dat je de verkeerde haartjes meeneemt.

Daarna knip ik de waxstrip in de goede vorm, op deze manier kun je met 1 waxstrip beide wenkbrauwen waxen. Je kunt dit beter iets te ruim aanhouden omdat je liever een restant haartjes nog epileert dan dat je te veel haartjes weghaalt. Daarnaast kom ik persoonlijk ook ik liever niet teveel aan de aanzet van de wenkbrauw om dit zo natuurlijk mogelijk te laten lijken.

Verven

Benodigdheden

 • (wenkbrauw)verf
 • fijn kwastje
 • klein bakje

Inmiddels hebben de wenkbrauwen weer een goede vorm dus is het nu tijd om ze te gaan verven. Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan adviseer ik om een allergie test te doen. Ik verf mijn wenkbrauwen ongeveer één keer per maand. Ik gebruik hiervoor haarverf maar adviseer om dit met een verf te doen speciaal voor wenkbrauwen/wimpers. De belangrijkste reden daarvoor is omdat de huid rond je ogen erg gevoelig is. Haarverf moet langer inwerken en is daardoor veel schadelijker voor de huid.

Ik meng de verf zoals het aangegeven staat op de verpakking en breng het met een fijn kwastje aan op mijn wenkbrauwen. Op de rechter foto kun je zien dat ik ze heb ingevuld met de verf. Ik vul de wenkbrauwen op dezelfde manier in als dat ik ze zou bijtekenen en laat dit de aangegeven tijd inwerken. Als de inwerktijd erop zit spoel ik ze af met lauw warm water.

Bijtekenen

Benodigdheden

 • Wenkbrauwkammetje
 • (Wenkbrauw)poeder
 • Fijn kwastje

Verf je liever niet je wenkbrauwen, durf je dit niet aan of heb je hier geen tijd voor en hebben je wenkbrauwen een touch-up nodig? Dan kun je ze bijtekenen. Niet iedereen is gezegend met mooie volle wenkbrauwen en hebben dus een klein beetje hulp nodig. Gelukkig zijn er voldoende producten verkrijgbaar waarmee je jouw wenkbrauwen ‘on fleek’ kunt laten lijken.

Vooraf borstel ik mijn wenkbrauwen door met een wenkbrauwkammetje.

img_1181

Een fijn kwastje haal ik deze door de poeder. Ik zorg ervoor dat ik in het midden of bij het staartje van je wenkbrauw begin en nooit vanaf het begin want dat zorgt ervoor dat je een veel te donkere aanzet krijgt. Zet aan de bovenkant een streep (begin dus vanaf het midden) en volg de vorm van je wenkbrauw.

Herhaal dit aan de onderkant en kleur dat deel vervolgens in. Als het pigment van je poeder goed van de kwast af is trek je ook een streep aan de onderkant in het begin. Daarna zet ik meestal nog een aantal verticale streepjes om haartjes te creëren. Als laatste borstel ik de wenkbrauwen nog één keer door om ze iets te verzachten. Je kunt daarna nog een wenkbrauwgel aanbrengen om je wenkbrauwhaartjes op hun plek te houden.

img_1185

Op de bovenstaande foto kun je zien wat voor een verschil het maakt door ze licht aan te zetten.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Stel ze gerust in de comments!

Veel liefs, Berber.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.