Eet-dagboek van een baby (10 maanden)

Elk kindje is natuurlijk verschillend en heeft andere behoeftes, bijvoorbeeld omdat het te vroeg is geboren, door een allergie of andere reden. Ik ben uitgegaan van onze eigen kleine meid die nu ruim 10 maanden is. zij is helemaal gezond, en heeft geen allergieën.

20171114_152039.jpgWat eet onze baby van 10 maanden op een dag

Ontbijt 7.30 u

Ze drinkt `s ochtends eerst een fles melk (kunstvoeding) 180 ml water 6 schepjes kv. Daarna krijgt ze een stukje brood (tarwe) met wat margarine en iets van beleg zoals jam, smeerkaas, smeerworst of kipfilet. Smeerworst geef ik niet vaker als 1 keer per week i.v.m te veel vitamine A.

Tussendoor 10.00 u

Tussendoor krijgt ze een beetje diksap en eventueel een koekje, soepstengel of een klein rijstwafeltje. Al beland er daarvan vaak meer op kleding, stoel en vloer dan in haar mondje. De honden liggen dan ook graag in de buurt als ze zoiets krijgt.

Slapen van 11.00 tot 12.30 uur

Lunch 01.00

Voor de lunch maak ik van 180 ml water, 6 schepjes kv en brinta pap voor haar, vind het altijd een hele schaal vol, maar het gaat er heerlijk in, lekker vol buikje.

Tussendoor 15.30 u

`S middags fruit, meestal maak ik dat zelf in de stomer & blender in 1 van Philips, echt ideaal, een aanrader (geen spon). Paar minuutjes stomen en dan gelijk blenden in het zelfde apparaat. Ik doe er van alles in zoals, appel, banaan, peer, bessen, meloen of wat er maar in het seizoen en /of in de aanbieding is op het moment. Vaak maak ik dan gelijk voor een paar dagen, 2 in de koelkast en de rest in de vriezer. Maar heb ook altijd een paar potjes in huis voor het gemak. Na het fruit krijgt ze nog wat diksap.

Slapen van 16.00 tot 17.30 uur

Avondeten 18.00 u

Nu ze bijna 1 jaar wordt kan ze veel al mee eten van tafel maar maak ook vaak een maaltje in de stomer/blender. Aardappelen groente en vlees kunnen er tegelijk in, stomen, blenden en klaar. Ze lust eigenlijk alles wel, maar bloemkool en broccoli gaat ze echt van kokhalzen, dus dat probeer ik later wel weer. Ze mag best iets niet lusten. Als we iets eten wat ze nog niet mee mag eten, bijvoorbeeld pasta met een sausje uit een pakje dan maak ik voor haar apart een sausje van verse groentes zoals tomaat, ui en courgette. Dan kan ze toch pasta met ons eten.

Ik maak zoveel mogelijk vers voor haar, maar net als het fruit heb ik ook een paar potjes groente in huis, toch wel makkelijk als het een keer niet lukt om voor haar apart te koken, we iets eten wat ze niet mag, maar ook om mee te nemen als we op visite gaan.

Als er binnenkort veranderingen zijn in het eetpatroon ga ik misschien wel weer een eet-dagboekje schrijven, laat me weten of jullie dit interessant vinden. Ik ben benieuwd wat jullie kleintjes eten, of ze iets echt niet lusten of heel moeilijke eters zijn en hoe je daar mee omgaat. Laat het weten in de reacties.

X Margje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.