Mijn frustraties tijdens het winkelen

Het begint met het vinden van leuke items. Als je die hebt gevonden wat over het algemeen óók nog best wel lastig kan zijn moet je ze gaan passen, waar vind je die stomme pashokjes? Als je een pashokje gevonden hebt sta je in een enorme lange rij, of je kunt er je kont er niet keren. Ook kan het zijn dat je denkt, hmm.. Laat ik het anders maar gewoon in de winkel passen. Sta je daar met blote benen je jas over je kont te trekken zodat het allemaal niet vól in beeld is op de bewakingscamera’s en de mensen die je voorbij lopen kijken je aan alsof er ‘GESTOORD’ op je voorhoofd staat geschreven. Heb je je eindelijk in die fantastisch leuke broek gehesen en de knoop dicht gekregen. Is hij 20 cm te kort, veel te strak bij de bovenbenen en de 20 cm die hij aan de onderkant te kort is, kon er in de breedte wel af.. Lees mee over mijn frustraties tijdens het uitgeven van mijn hard verdiende centen.

gyorgy-bakos-255338

‘Volslank’

Groot, klein, dik of dun. Iedere vrouw met elk lichaamstype heeft wel frustraties tijdens het winkelen. Ik heb een ‘volslank’ figuur. Ik heb zeker rondingen meegekregen en de lengte zit er ook goed in met mijn 1,78 m. Goed gevormde heupen en bovenbenen zijn zeker het geval, maar ook heb ik gelukkig nog een beetje taille al is dat soms moeilijk te accentueren als je ook nog een buikje hebt. Alles is een beetje groot uitgevallen. Ach, die moeten er ook zijn. Doordat het én én is, is het voor mij voornamelijk lastig om broeken te vinden die passen. Ook omdat de maatvoeringen nogal eens kunnen afwisselen liggen er heel wat verschillende maten in mijn kast.

freestocks-org-182582

Prettiger in een maatje 44 of 46

Helaas is kleding niet altijd gemaakt voor mijn figuur. Alle hippe trendy kleding is voor mij niet altijd weggelegd. Begrijp mij niet verkeerd, er zijn tegenwoordig heel wat winkels die hun assortiment uitbreiden met plus-size kleding! Ook zijn deze kledingstukken tegenwoordig al heel wat beter geworden dan 10 jaar geleden, maar toch blijf ik er vaak tegenaan lopen dat plus-size kleding niet geschikt is voor de wat langere dames. Ik kan mijzelf in een maatje 42 blijven persen, maar dat is niet heel comfortabel. Ik heb gelukkig van jongs af aan al meegekregen dat ik niet op kledingmaten moet letten. Als ik mij in een maatje 44 of 46 prettiger voel, dan moet ik dat gewoon dragen. Vroeger wou ik het maat-labeltje er nog wel eens uitknippen maar tegenwoordig kijk ik daar niet eens meer naar.

Binnen budget blijven

Als laatste ben ik ook nog eens iemand die graag met koopjes thuis komt, en niet roekeloos geld uit geeft. Kleding is natuurlijk belangrijk, want je kunt niet naakt over straat en daarom moet ik mij hier af en toe wel eens overheen zetten. Maar dit probleem (zo noem ik het maar even ‘first world problems’) zorgt er wel voor dat ik geneigd ben om vaak hetzelfde te dragen. Want áls ik iets vind, moet ik dat ook meteen 100x aan hebben en dat zorgt er dan voor dat die kleding uiteindelijk niet meer speciaal is of heel gauw slijt of verwassen raakt..

freestocks-org-187367

Waar ik wel slaag

  • Bij de H&M zijn de shaping jeans uit de H&M+ collectie heel prettig, ik heb er één in een half jaar weten te verslijten. Deze zijn rond de €60,- voor mij nog wel aardig prijzig helaas.
  • Ook bij de Primark weet ik nog wel eens te slagen.. Ik heb een aantal van €15 die nog wel zijn te doen hoewel ik bij deze broeken wel absoluut een riem moet dragen.
  • Bij de M&S ben ik ook wel eens geslaagd, maar daar zijn de broeken over het algemeen altijd te kort. Met bovenkleding ben ik vooral heel erg kieskeurig, dus dat ligt niet aan de maten!

Heb jij ook zulke frustraties tijdens het winkelen? Of heb je misschien tips voor mij? Let me know in the comments! Ik kan wel wat tips gebruiken..

Veel liefs, Berber.

2 gedachten over “Mijn frustraties tijdens het winkelen

  1. mooie blog berber!

    ik herken mij zelf hier in heel erg. alleen kwa lengte niet ik ben klein en heb meestal een te lange broek 😂 maar wel de goeie maat.
    ik draag meestal van die treggings of leggings van de c & a

    succes en ben benieuwd naar de volgende blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.