Blog, bouwen, dingen aanpakken in huis | PLOG

Zó, even een persoonlijke update vandaag. Het nieuwe jaar is weer begonnen en ben heel eerlijk, ik heb weer tot het laatste moment gewacht om een blog te schrijven. Op dinsdag heb ik altijd een schrijfmomentje, maar doordat mijn man de afgelopen week vakantie had ben ik toch geneigd om iets met óf voor hem te doen na mijn werk. Ook staan er wat huishoudelijke dingen op de planning. Heb aan het einde van de middag de kerstboom weer afgetuigd en na het avondeten komt er vaak niet veel meer uit handen.. Daarom heb ik mij nu maar even op bed geïnstalleerd met de laptop op schoot.

patrick-tomasso-406271

Blog ideeën

Ik heb zoveel leuke ideeën voor de blog, maar daar zit nogal wat voorbereiding in. Ik ga er toch liever voor zitten, en laat mijn vingers over het toetsenbord glijden. Ik ben wel benieuwd of jullie wensen hebben? Iets waarover ik kan schrijven, suggesties zijn namelijk altijd welkom! Een leuke DIY, een recept proberen of een persoonlijk verhaal. Ik vind het zelf erg leuk om persoonlijke blogs te lezen, daarom is dat ook een beetje mijn streven.

Een rustig jaar

Afgelopen jaar was een bijzonder jaar, door ons partnerschap. Maar voor de rest vond ik het niet een veelbewogen jaar. Rustig, al kon ik dat wel een beetje gebruiken. Dit jaar hoop ik weer wat dingen op te pakken en af te maken. Ik heb namelijk veel wensen voor in en om huis, en hoop deze dit jaar te realiseren.

Dingen in huis aanpakken

Met een klein budget moet je soms erg creatief zijn met de inrichting van je huis. Zo heb ik namelijk het idee om bijna al mijn meubels opnieuw te schilderen, ik vraag het mijzelf ook af hoe ik het in mijn hoofd haal. Ook zijn alle muren in huis wat smoezelig, en kunnen wel weer eens opnieuw gewit worden. Genoeg te doen dus! Iets waar ik vaak tegenaan loop is dat mijn man en ik het niet eens kunnen worden over de inrichting. Ik geloof dat als hij mij mijn gang laat gaan hij het resultaat nog best wel kon waarderen maar op een of andere manier is hij toch moeilijk te overtuigen. En om die eerste stap te zetten om het dan ook werkelijk te doen is ook nog wel eens lastig.

Toen ik bij mijn man introk in 2014, kwam ik terecht in een mannen-huis. Hij had het huis in 2009 gekocht en volledig gerenoveerd. Het is een oud huis en heeft hier en daar nog een aantal karakteristieke elementen. Daar kan ik wel mee leven, al had ik vroeger een heel ander idee bij hoe mijn huis er van binnen en buiten uit moest komen te zien. Dit vind ik nog best wel eens lastig aangezien we van plan zijn hier nog een hele tijd te wonen..

Een ‘hobby’ schuur

Ook zijn we afgelopen zomer begonnen met de bouw van onze schuur van 6,5 bij 12 meter, een heel object in de achtertuin! Gelukkig blijft er nog voldoende ruimte over en heb daar ook al leuke plannen voor. In het voorjaar hopen we dat het af is en dan beginnen we aan een volledige verbouwing van de tuin. Het erf moet aangevuld worden en alles moet opnieuw worden bestraten. Ook zijn er ideeën voor een veranda, al is dit nog best wel lastig met 2 volledig verschillende smaken. De schuur heb ik mij zo weinig mogelijk mee bemoeid, alleen heb ik overal over meebeslist waar ik tegen aankijken moet (de buitenkant van de schuur).

Ik heb al heel wat inspiratie opgedaan via Pinterest voor zowel in huis als buitenshuis en heb dit op borden opgeslagen. Als jullie het leuk vinden om te bekijken wil ik best een aantal van mijn borden openbaar zetten! Let me know of daar belangstelling voor is!

Wat vonden jullie van een persoonlijke update (PLOG)? Is het voor herhaling vatbaar? Ik vond het heerlijk om mijn gedachten even op papier te zetten.

Ik ben trouwens ook erg benieuwd wat jullie vinden van ons nieuwe logo. Ik kreeg afgelopen zaterdagnacht opeens een idee, pakte mijn laptop erbij om 04:00 uur s’nachts en heb het in elkaar gezet. Laat het weten in de reacties!

Veel liefs, Berber.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.