Hoe de bouw van het hok verloopt | PHOTO DIARY

Al sinds mijn man het huis had gekocht in 2009 (en ik nog niet eens in beeld was) waren er al plannen om een nieuw hok in de achtertuin te bouwen. Het hok wat er stond op een rare plek in de tuin, was oud en had zijn beste tijd gehad. Nadat hij het huis helemaal had gerenoveerd werd er in 2011 een bouw-vergunning aangevraagd om een nieuw hok te bouwen.. Hoe dit allemaal is verlopen vertel ik jullie vandaag in deze blog!

6

The before! (Gevonden op Google Maps, haha! Waar dat wel niet goed voor is..)

Het bestaande hok werd eind 2013 gesloopt en de betonvloer voor het nieuwe hok werd in 2015 gestort, hier heb ik helaas geen foto’s van kunnen vinden.. In de bouwvak van 2017 waren dan eindelijk na lang wachten én veel tegenslagen de spanten klaar. Deze moesten natuurlijk eerst even in de verf.. Het feest kon beginnen!

Na het verven werd het tijd om de spanten omhoog te zetten. Op de foto links bovenin zie je een foto die ik heel trots maakte nadat het eerste spant overeind was gezet. Helaas moesten we daarna al gauw weer naar binnen omdat het begon te regenen (story of our lives). Maar na een aantal dagen bikkelen stond het geraamte.

Inmiddels hadden we de dakplaten geplaatst en werd er een begin gemaakt aan het maken van een zolder.

Helaas werkte de natuur ons flink tegen af en toe, zoals ook op deze foto te zien. Alle bekleding van het dak was eraf gewaaid na een flinke wind.

De metselstenen werden geleverd en er werd gemetseld.

Ook vanbinnen is er een hoop gebeurd.. Het houten framewerk was klaar (hier komt de isolatie in en de afwerkplaten tegenaan).

Aan het einde van 2017 werd het dak bedekt.. Helaas moest mijn man na een lange dag op het dak nog naar het ziekenhuis omdat hij zichzelf in zijn voet had gezaagd met de cirkelzaag. Een bitter einde voor zo’n productieve dag. Gelukkig is hij er met een paar hechtingen goed vanaf gekomen.. De foto’s zal ik jullie maar besparen! ;-)

Zo ziet het er op dit moment uit, een prachtige garage-deur werd geplaatst en we zijn net begonnen met het verven van de binnenmuren. Ik houd jullie op de hoogte van grote veranderingen! Ik hoop dat we gauw kunnen beginnen aan een nieuw project: de tuin! Daar neem ik jullie natuurlijk ook in mee. Wat vinden jullie er tot nu toe van? Laat het mij weten in de comments. Het is in ieder geval een heel proces, maar we hebben dit jaar veel stappen gezet. Hopelijk komt er dan ook gauw een einde aan deze eindeloze bouw-put.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe posts? Vergeet ons dan niet te volgen via Social Media!

Veel liefs, Berber.

 

Advertenties

2 gedachten over “Hoe de bouw van het hok verloopt | PHOTO DIARY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.