Maandag begin ik! #1

Van uitstel komt afstel, en uitstellen heb ik gedaan. Wat resulteerde in nogal wat extra kilootjes, zodat ik nu zelfs zwaarder ben dan net na mijn bevalling ruim een jaar geleden. Ik ben afgelopen jaar echt helemaal los gegaan met eten eten en nog eens eten. Vooral veel tussendoortjes zoals koeken, chips, toastjes, kaas “noem het maar op” en was er avondeten over, at ik dat als lunch de volgende dag. Ook met avondeten schepte ik zo nog een tweede keer op. Nu ben ik nooit echt een slanke den geweest, en dat vind ik prima, ik hoef niet in maatje 36. Nu voel ik me gewoon echt niet meer lekker in mijn lijf en baal ontzettend van alle kleding die niet meer past. Tot overmaat van ramp moest ik nu toch echt nieuwe broeken kopen omdat ik naast mijn joggingbroek nog maar één normale broek pas. De maat is vol (en te groot) ik ga er wat aan doen. Maandag begin ik! En nu echt..

Op het moment dat jullie dit lezen ben ik al begonnen, maandag 8 januari was de dag. Kerstvakantie voorbij, kinderen weer naar school, een nieuw jaar, I can do this! 

Mijn doelen

Mijn doelen zijn eigenlijk heel simpel. Ik wil me weer lekker in mijn vel voelen en wat bewuster omgaan met mijn lijf. Ik heb geen streefgewicht en ga zeker geen crash-dieet volgen. Wil gewoon weer oke zijn met mijn lichaam en me weer prettig voelen in mijn kleding.

Hoe ga ik dat doen

Ik ga geen dieet volgen, weet zelf wel hoe die kilo`s erbij kwamen.  Met de volgende punten denk ik dat het zeker gaat lukken en ik het goed ga volhouden ook in combinatie met het gezin.

 • Minder en bewuster eten
 • Geen ongezonde tussendoortjes
 • Meer bewegen
 • Meer water drinken

Stok achter de deur

Ik ga alles met jullie delen, inclusief beginfoto en gewicht, wat toch wel een dingetje voor me is hoor. Vind ik echt super eng om te delen. Maar dat zorgt er ook voor dat ik een stok achter de deur heb en niet in mijn oude gedrag terug ga vallen. Deze eerste week deel ik dus mijn begingewicht en beginfoto, ook laat ik zien wat ik van dag tot dag deze week heb gegeten. Elke twee weken op maandag ga ik een update plaatsen, voor zolang ik er genoeg over te melden heb.

Wat ik deze week at

Maandag

 • Ontbijt: 2 tarwe boterhammen 1 met kipfilet 1 met 20+ smeerkaas en een glas halfvolle melk.
 • Tussendoor: Een kleine appel, een halve banaan en een mok thee met melk (geen suiker)
 • Lunch: Stuk leftover pizza (tsja ik weet het, niet gezond) 1 boterham met kipfilet en spiegelei en een beker halfvolle melk
 • tussendoor: 2 digestive bicuitjes en een kop thee met melk
 • Diner: zelfgemaakte hashee met aardappelpuree
 • Over de hele dag heel veel water en thee

Dinsdag

 • Ontbijt: twee boterhammen met smeerworst en een kop thee met halfvolle melk
 • Tussendoor: 2 digestive bicuits en water
 • Lunch: 3 boterhammen, met 20+ smeerkaas en wat paprikapoeder, kipfilet en smeerworst, een glas halfvolle melk en een kop kippenbouillon
 • Tussendoor: een appeltje en weer water
 • Diner: Aardappelen, spruitjes, gehaktbal en vleesjus
 • Naast thee probeer ik 4 flessen water van 500ml te drinken (die ik gewoon vul met kraanwater) `s avonds neem ik wel eens een glas cola light

Woensdag

 • Ontbijt: 2 boterhammen, 1 met pindakaas 1 met kipfilet en een beetje pesto, een glas halfvolle melk en een kop thee met melk (niet op foto indd)
 • Lunch: door bezigheden geen tussendoortje gehad, alleen een fles water. Daarom wel een redelijk grote lunch. een kom tomatensoep (blik) twee kaiserbroodjes uit de oven met ham en kaas en een glas halfvolle melk.
 • Tussendoor: een kop thee met melk en twee digestive biscuits.
 • Diner: Spaghetti met een gehakt-tomatensaus en een klein beetje strooikaas, daarnaast een salade van tomaat, komkommer en rode ui.
 • Heel veel thee en water

Donderdag

 • Ontbijt: Magere griekse yoghurt met cruesli en een kop thee met halfvolle melk
 • Tussendoor: Kop thee met melk en een banaan
 • Lunch: Er was nog wat kale spaghetti over van gister, daar heb ik een pastasalade van gemaakt met hütten käse, pesto, zongedroogde tomaatjes en komkommer
 • Diner: We hadden een verjaardag en hebben daar gegeten, een stuk prei-taart. Ook heb ik lekker een stuk appeltaart gehad, een stukje kaas en komkommer. Moet af en toe kunnen vind ik.

Vrijdag

 • Ontbijt: magere griekse yoghurt met cruesli, thee met halfvolle melk.
 • Tussendoor: Drink bouillion (kip)
 • Lunch: 2 wasa krackers met kipfilet, hütten käse en chili kruiden
 • Tussendoor: Een rijstwafel van “snack a Jacks” bbq-paprikasmaak.
 • Diner: Wrap met kipfilet, sla, komkommer, ui, tomaat, mais, en tzazikisaus. Ideaal voor het gezin, naast kipfilet ook shoarma voor de liefhebber. iedereen kon hem vullen zoals hij/zij wou.
 • Drinken: 1,5 l water 4 mokken thee + melk  en een aantal borrels.

Weekend

In het weekend neem ik mijn nieuwe lifestyle ook echt wel serieus maar vind ik foto`s maken en de camera erbij pakken wat minder belangrijk omdat ik dan graag met het gezin bezig ben. Vooral in een weekend zoals deze, als de kinderen allemaal thuis zijn. Ik dronk veel water, heb gesmokkeld met een sushi-salade maar herstelde me met een drinkbouillon als tussendoortje. Zondag hadden Sipke en ik een uitje met z`n 2en en dronken we een paar drankjes en aten we afhaal-chinees.

De resultaten

Ik ben best trots op mezelf! Geen pakken koeken, zakken chips en toastjes met salades en kaasjes. Er zijn moeilijke momenten geweest en heb mezelf weten te beheersen. Natuurlijk geen perfect dieet maar daar streef ik ook niet naar. Ik moet het op mijn manier samen met het gezin vol kunnen houden. Langzaam maar zeker kom ik zo in een ritme met eten en bewegen wat de gewenste resultaten geeft en ik niet meer over na hoef te denken.

Nu volgen de foto`s en feiten die het zo moeilijk maken om dit te delen. Maar ik doe het!

Begingewicht

20180108_140755.jpg
Echt vreselijk vind ik dit, maar het is de werkelijkheid. Ik heb beloofd alles te delen in dit proces en dat ga ik dan ook doen. Hoe erg ik me ook schaam! Het gaat me nogmaals niet om het gewicht waar ik naartoe wil, maar het is wel een confronterend iets.

Begin foto’s

Ik voel me anders als de foto’s laten zien, maar zoals ze zeggen “foto’s liegen niet”

De weegschaal na 1 week

20180115_082304.jpg
Yeeej, 1.5 kilo weg na 1 week!

Zo, de eerste week zit er op, het resultaat mag er zijn en motiveert me alleen maar om zo verder te gaan. Over twee weken deel ik weer een update. Deze van vandaag staat wat laat op de dag online omdat ik steeds maar zit te dubben of het wel durf te posten, maar oke here we go! Zooo eng!

X Margje

7 gedachten over “Maandag begin ik! #1

 1. Wauw ! na één week al anderhalve kilo kwijt ?? Dat doe je goed zeg ! :D
  Ik ben al 2 maanden aan het sporten (2x per week), drink 2,5 tot 3 liter water per dag en eet gewone, gezonde maaltijden en tussendoortjes (4 of 5x per dag).. en ben nog geen gram afgevallen !! whahahahahahaha, te erg he :P
  Door het sporten voel ik mij wel beter, dat is dan mooi meegenomen :P

  Succes verder!!

  1. Dank je. Ja boven verwachting eigenlijk. Wat goed dat je gewoon doorzet, lijkt me best frustrerend na zo’n tijd nog helemaal geen resultaat. Ik wil ook weer meer gaan sporten.
   Ga zo door!

   Liefs Margje

  2. Ach, de beweging is absoluut goed voor mij en ik doe ook nog wekelijks yoga dus wat dat betreft voel ik mij lichamelijk wel lekker.
   Maar wat zou het fijn zijn als ik 10 kilo gewicht kon verliezen hahahahaha.
   Ik geef niet op ! :P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.