Eerste stappen zetten in de woonkamer | THE HOME MAKEOVER #1

Ik ben in februari 2014 bij mijn man ingetrokken. Hij heeft het huis zelf helemaal verbouwd/gerenoveerd in 2009, toen hadden wij nog geen relatie. Al sinds ik in dit huis woon ben ik niet tevreden met het interieur, het is allemaal netjes gemaakt maar totaal niet in mijn stijl en daarom word het hoog tijd om daar wat aan te doen! In mijn nieuwe serie ‘The Home Makeover’ ga ik stap voor stap ons huis omtoveren naar ons droomhuis.

Beginnen

nathan-fertig-271363

Deze week ben ik na maanden erover te hebben gefantaseerd begonnen met de make-over van de woonkamer! Een grote stap, omdat het niet 1, 2, 3 klaar zal zijn. Het is een royale ruimte waar overal waar verf op zit een nieuw likje nodig heeft, niet omdat de verf aan z’n einde is maar omdat de kleuren mij niet aanstaan. (ha-ha) Ik ben van plan om één ruimte per keer in huis aan te pakken zodat het niet té overweldigend is..

Ik begin met de woonkamer omdat dit een ruimte is waar ik de meeste tijd doorbreng en de meeste ideeën voor heb. Het is ook meteen het grootste project waar wel wat tijd in gaat zitten. Ik wil d.m.v. andere kleuren, accessoires en DIY’s de woonkamer met een klein budget een makeover geven. Het word lastig om onze totaal verschillende stijlen te combineren. Mijn man houd van het interieur van mijn opa en ik hou van zwart, wit, steigerhout, een beetje kleur en industriële accessoires. We zullen vanzelf zien waar we allemaal tegenaan lopen en deel dit natuurlijk met jullie!

Muren witten

De eerste stap die ik ga zetten is de muren opnieuw te witten. Ik had de muur achter de bank een aantal jaar geleden grijs geverfd maar daar ben ik inmiddels helemaal op uitgekeken en deze heb ik dus als eerste gewit. Ik had mij erop verkeken hoeveel tijd het zou kosten.. Omdat het een structuurmuur is neemt het nogal wat verf op en wil het heel lastig dekken. De muur is +/- 15m3 groot maar heeft in 2 lagen al 6 liter(!!) verf opgeslurpt. Ik hoop op de andere (al witte) muren maar één laag hoeft omdat dit alleen een opfrislaagje word.

Accentkleur

Één muur in de kamer wil ik een mooi accent-kleurtje geven en dit word de muur waar de eettafel tegenaan staat. Ik heb aan deze muur 2 fotoplankjes hangen en deze wil ik dezelfde kleur geven als de muur. Ik heb een voorkeur naar de kleur ‘Camouflage Green’ van Flexa. Maar ik ben er nog niet helemaal zeker van omdat ik niet zeker ben of hij bij mijn kleurenpalet past. Wat vind jij?

Zo gauw er weer vorderingen zijn laat ik dit natuurlijk zien in een nieuwe ‘The home makeover’!

Veel liefs, Berber.
Advertenties

Een gedachte over “Eerste stappen zetten in de woonkamer | THE HOME MAKEOVER #1

  1. De camouflage green is een hele mooie kleur!

    Je zou op Facebook die industriële pagina es moeten bekijken, tenminste als je dat nog niet deed. Ik tag je er wel even in zo.

    Maar als je het nog niet zeker weet, de natural kleuren van flexa zijn ook erg mooi (tip) 😄

    Succes berber

    Xx Sharon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.