5x wat ik het meest miste tijdens mijn zwangerschap

Had het er natuurlijk graag voor over, maar er zijn toch echt wel een aantal dingen die ik echt miste tijdens die negen maanden. Ik denk dat veel moeders (in spe) zich hier wel in herkennen. Er is natuurlijk heel veel meer wat je niet mag of kunt tijdens je zwangerschap, maar dit is mijn persoonlijke top vijf.

Buikslapen

Deze staat met stip op nummer één. Ik ben een echte buikslaper, en heb dit zo lang mogelijk nog gedaan. Met behulp van kussens ging dit nog wel maar er kwam een moment dat dit echt niet meer ging en niet meer verstandig was. Oooh wat vond ik dat een ramp, en het heeft echt wel even geduurd voor ik een houding had gevonden die nog enigszins comfortabel was.

Rauwe producten

Als je in verwachting bent is er een heel regiment aan heerlijke lekkernijen die je beter kunt laten staan. Ben je bijvoorbeeld een echte kaas liefhebber, moet je je lievelingskaasje gemaakt van rauwe melk aan je voorbij laten gaan. Ikzelf miste vooral heerlijk rood rauw vlees zoals ossenworst, filet american, carpaccio en een medium/rare gebakken biefstuk, ik ben er gek op! Ook een zachtgekookt eitje miste ik ineens enorm, terwijl ik dat zelden eet.

Doorslapen

Slapen heb ik geen problemen mee. Ik val in slaap en word pas wakker als ik gewekt word door de kleine of de wekker. In de zwangerschap heb ik op zich geen hele nachten wakker gelegen, maar die blaas! drie tot vijf keer je uit je bed hijsen met die enorme buik, ik lag net zo lekker. Maar de druk op mijn blaas won het elke keer weer. En daar ging ik weer.

Normaal voelen

Oooh die hormonen. Ze gingen echt met mijn persoontje aan de haal. Ik was echt af en toe mezelf niet. Jankte echt om niks en werd kwaad om dingen die er echt niet toe deden, en dan daar weer om janken pfff. Heel vermoeiend, en niet alleen voor mezelf gok ik.

Kleding

Toen het eenmaal zover was dat ik me niet meer in mijn normale kleding kon persen omdat het gewoon niet meer lekker zat en er ook niet meer uitzag, moest ik toch echt aan de positiekleding. Er is tegenwoordig zoveel moois te koop op dat gebied, en het zal ook vast heel comfortabel zitten. Ik vind het eigenlijk zonde om aan te schaffen. Je hebt het maar heel even aan en het is best prijzig. Ik heb een paar basic`s gekocht, wat geleend en heel veel in joggingbroek rondgelopen. Wat was ik blij dat ik mijn gewone kleding weer aankon.

Dit is mijn top vijf van dingen die ik miste tijdens het zwanger zijn. Herkenbaar? Of had jij heel iets anders wat je miste, laat het weten in de comments.  Vind ik leuk om te lezen.

X Margje

Een gedachte over “5x wat ik het meest miste tijdens mijn zwangerschap

  1. Je hebt een prachtige buik!! Dat mag gezegd worden.
    Ik vind zwangere vrouwen zo ontzettend mooi!
    :D
    Ik ben twee keer zwanger geweest, maar het enige ongemak wat ik ondervonden heb waren mijn enorme borsten! boh, wat een ellende was dat zeg!
    Ik heb niks gemist in beiden zwangerschappen, heb er echt van genoten :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.