Converse All Stars verven met Dylon textielverf | DIY

Na een hele lange zoektocht online naar een paar donkergroene All Stars (die ik nog steeds niet heb kunnen vinden in mijn maat) heb ik maar besloten om mijn oude liefdes in een nieuw jasje te steken! Ze waren ooit wit maar na ze heel goed gedragen te hebben was het nieuwe er meer dan af. Daarom neem ik jullie vandaag mee in het proces om mijn Converse All Stars donkergroen te verven met Dylon textielverf!

Met een schone lei beginnen

Zoals je op de bovenstaande foto wel kunt zien waren ze niet meer geschikt om te dragen met al die vieze vlekken. Ze waren vies en oud, maar nog niet kapot. Daarom besloot ik een gokje te wagen.. Als het zou mislukken was het pech, zo konden ze tóch al niet gedragen worden. Maar als het wel zou lukken heb ik er nog even plezier van!

Ze adviseren de stof eerst te wassen of in ieder geval vochtig te maken voordat je ze meteen in de wasmachine gooit. Ik heb ze eerst een paar uurtjes in een sopje met water en bleek gedaan om het harde van de vlekken er een beetje af te krijgen. Ook al ging ik voor een donkere kleur was ik toch bang dat de donkere vlekken nog te zien zouden zijn. Achteraf heeft dit helemaal niks gedaan..

Veters in de bleek

Toen ook mijn niet zo witte veters even in een mengseltje bleek met water gedaan. Ze gingen niet mee de wasmachine in. Bleekmiddel is mijn beste vriend en mijn vijand dit proces..

Wassen maar!

Vervolgens de schoenen zeiknat de wasmachine ingegooid. Verwijder de hoes, verwijder het deksel en plaats het bolletje verf op de te verven stoffen. Ik ging voor kleur ‘Olive Green’ van Dylon. 600 gram stof kan volledig gekleurd worden met dit bolletje verf (het is in poedervorm), maximaal 1,8 kilo stof kan in een lichtere kleur worden geverfd (dit zou dan voor een lichtere kleur groen resulteren in mijn geval). Ik heb alleen mijn schoenen geverfd maar je zou er bijvoorbeeld ook een shirtje of handdoek bij ingooien om een iets zachter effect te krijgen. Draai een volledig programma op 30 of 40 graden.

Dylon textielverf is geschikt voor: katoen, linnen en viscose. Als de stoffen deels synthetisch zijn, wordt het resultaat lichter. Volledig synthetische stof wordt niet geverfd.

Nog een wasje draaien..

Schrik niet (dit deed ik namelijk wel). Toen ik de machine aan had gezet en de eerste verf bij de stof kwam werd het water blauw (!), gelukkig pakte het uiteindelijk wel goed uit. En nadat het volledige programma klaar was heb ik nog eenzelfde programma gedraaid met kleur wasmiddel (naar keuze). Zorg er wel voor dat je na deze was er meteen een wit wasje in doet maar óf een lege machine op 95 graden, óf een wasje met gekleurde handdoeken bijvoorbeeld.

Zolen poetsen

Toen ze (bijna) gedroogd waren kwam ik erachter dat toch de zolen iets verkleurd waren (te zien op de rechterschoen) en heb daarom heel voorzichtig de zolen met een natte doek en een drupje bleekmiddel de zolen opgepoetst en dat werkte heel erg goed (te zien op de linkerschoen). Helaas ben ik in de stof terecht gekomen met mijn doekje en zit er een bleekvlekje in (niet te zien op de foto), BALEN! Dus pas daarmee op.. Al met al een leuk resultaat al zeg ik het zelf! Wel iets donkerder dan verwacht maar zal vast met de tijd iets verbleken.

img_2060

Ik zie nu pas met de foto’s erbij dat de ringetjes waar de veters doorheen gaan wél zijn verkleurd. Al zie je dat niet meer als je de veters erin hebt, houd daar rekening mee.

Vonden jullie dit een leuke DIY? Heb jij zelf al eens iets geverfd met textielverf en hoe pakte dat uit?

Veel liefs, Berber.

4 gedachten over “Converse All Stars verven met Dylon textielverf | DIY

 1. Hoi, een erg late reactie, maar hoe heb je ervoor gezorgd dat de naden en het merk label nier mee zijn gekleurd tijdens het verven?

  Vriendelijke groeten,

  Lotte

 2. Leuk!
  Ik heb ooit eens de stof van onze eetkamer stoelen geverft. Dat lukte ook goed hoor!
  Toch leuk dat je zo de dingen kunt ‘pimpen’.
  Alleen ben altijd bang dat die verf te lang in me wasmachine blijft hangen, ondanks het schoonmaken ervan. Vind dat altijd wel een spannend iets 😆

  1. Wat leuk om te horen! Ik vond het ook erg spannend maar gelukkig kreeg ik met een beetje bleek het rubber van de wasmachine in ieder geval weer goed schoon!:) Fijn weekend alvast. Veel liefs, Berber.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.