Opzoek naar een nieuwe auto

Ik ging opzoek naar een nieuwe auto.. Genoeg om over na te denken, beslissingen maken en uiteindelijk een afspraak maken. Dit ging niet helemaal over rozen, een enorm onvriendelijke verkoper maar uiteindelijk toch een nieuwe bak weten te vinden. Genoeg om over te kletsen dus.. Lees je mee?

Onvriendelijke verkoper

Ik had al een aantal keren op Marktplaats gespeurd om auto’s. In eerste instantie toch niet helemaal kunnen vinden wat ik wou. Het liefste een grotere auto, maar niet te duur in de wegenbelasting en verzekering. Iets luxer dan mijn huidige auto maar niet te duur in de aanschaf. Allemaal elementen die uiteindelijk meewegen in je beslissing. Toch ging ik eerst weer voor dezelfde soort autootjes kijken.. Maar niet tevreden met wat ik zag. Hoe groter, hoe beter had ik in mijn hoofd.

Uiteindelijk contact opgenomen met een verkoper van een leuke auto. Zeker een slag groter dan mijn huidige auto, maar niet overdreven. Na heel wat zenuwen (ja, ik ben zo iemand die daar zenuwachtig van wordt) uiteindelijk afgesproken vorige week op maandag-avond bij het bedrijf van deze meneer. We kwamen bij de auto en mijn man duikt meteen op, onder en in de auto om alles te checken. Ja, ik neem altijd mijn man of één van mijn broers mee om te checken of het überhaupt wel wat is. Wat het kan er wel heel veelbelovend uitzien maar het moet het natuurlijk motorisch goed zijn en weer door de APK kunnen.

Helaas kwamen we er meteen al achter dat de banden glad waren en de motorkap + kofferbak niet open wouden. De verkoper kwam bij ons staan en het eerste wat hij zei was: ‘Veel voor weinig!’ en stelde zich niet eens even voor. We vroegen hem naar de mankementen en hij schoot meteen in de verdediging met: ‘Ja, dat staat in de advertentie, als het je niet zint laat je ‘m staan’ en liep meteen weer naar z’n kantoor. Met een bek vol tanden stonden we ernaar te kijken hoe de verkoper wegliep. Mijn man had het meteen gehad en was alweer van plan om de auto in te stappen. Ik was verbouwereerd en zei, ‘Zo snel hoeft het toch niet over te gaan?’. Dus mijn man ging met enige tegenzin verder kijken hoe we dit konden oplossen. Na enige tijd te hebben overlegd toch besloten om ‘m te laten staan omdat het risico te groot was om zonder de motor te bekijken de auto mee te nemen. Ik liep betreurd naar de auto en mijn man leverde de sleutels in bij de verkoper en heeft hem nog even duidelijk gemaakt dat hij zeer onfatsoenlijk was en dat hij zijn klanten wel wat beter mocht behandelen en heeft uiteindelijk ook zijn excuses aangeboden.

Onderweg naar huis vroeg mijn man naar de advertentie. En de onvriendelijke verkoper heeft naar mijn idee gewoon net voordat we aankwamen de advertentie nog snel even aangevuld met de gebreken. Helaas kan ik dit niet met de volle 100% zeggen maar vond het erg verdacht. Ik heb de advertentie meerdere keren bekeken voordat we er heen gingen. Achteraf bleek het met koeienletters bovenaan te staan en lijkt het mij onwaarschijnlijk dat ik dit over het hoofd heb gezien. Maar hier kan ik helaas niet met zekerheid een uitspraak over doen en we hebben het hierbij maar gelaten.

Toch gevonden

Diezelfde avond op de terugweg van de eerste auto liet mijn man een andere advertentie zien van een auto. De auto had wel schade maar zou gemakkelijk op te lossen zijn met een tweedehands deur van de sloop. Wel nóg een stuk groter dan de eerste auto die we hadden bekeken maar ik heb meteen contact gezocht met de verkoper en we mochten de dag erna komen kijken. Eenmaal aangekomen was het allemaal prima. Nog een kleine schade op de achterkant die niet op de foto stond, maar niet ernstig genoeg om het over te laten gaan. Uiterlijk kon beter maar het positieve van deze auto was dat hij motorisch helemaal prima was! Én rete-luxe voor mijn doen! Dit keer wel een vriendelijke (particuliere) verkoper gelukkig.. Uiteindelijk besloten om de auto te kopen! Happy me. Het is een grote bak geworden maar hopelijk met het oog op de toekomst geweldig! Hopen dat deze auto het langer met mij gaat volhouden, heb nog niet veel geluk gehad met mijn auto’s helaas..

Sneak Peak:

Wil jij nou weten wat voor auto ik heb gekocht? Vergeet mij dan niet te volgen op mijn Instagram en dan zul je ‘m binnenkort zien verschijnen!Veel liefs, Berber.

Advertenties

Een gedachte over “Opzoek naar een nieuwe auto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.