Liebster Award

Wij zijn genomineerd voor de Liebster Award!

Op 24 november 2017 zijn we online gegaan met onze website zusthave.nl en zijn daarom nog redelijk nieuw in de bloggers scene. Deze award is bedoeld om (beginnende) bloggers in het zonnetje te zetten! Wij willen Marissa van lifebymaris.com bedanken voor de nominatie. Omdat wij met z`n tweeén zijn hebben we beide de vragen beantwoord en hebben we samen nieuwe vragen bedacht voor de door ons nieuwe genomineerden.

LiebsterAward

De vragen die Marissa ons stelde

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Margje: De aanstichtster hiervan is Berber geweest. zij heeft mij vorig jaar gevraagd of ik samen met haar een blog wilde gaan starten. Zonder er over na te denken heb ik ja gezegd. Al snel werd Zusthave.nl geboren.

Berber: Ik heb vroeger heel veel pogingen gedaan om te gaan bloggen. Op de basisschool begon het met ImOnline en later op Blogspot/Blogger. Mijn grootste inspiratie was Denise Koopmans van softruches.blogspot.nl! Helaas was ik altijd te perfectionistisch om iets überhaupt online te laten staan en ben daarom nooit verder gekomen.

Vorig jaar was ik er klaar voor om iets voor mijzelf te gaan doen. En vroeg ik met kriebels in mijn buik mijn zus of zij het leuk zou vinden om dit samen met mij te gaan doen en kreeg onverwachts een hele positieve reactie. Van het ene op het andere moment overstroomden we van ideeën en zijn we gaan bouwen. Alvast wat items op een WordPress website gaan zetten (offline) en meteen begonnen met een eigen domeinnaam. Uiteindelijk zijn we op 24 november online gegaan en inmiddels zijn we een aantal maanden verder. Omdat we het samen doen heb ik een stok achter de deur en is het makkelijker om het perfecte een beetje te laten voor wat het is.

2. Als je moet kiezen, Instagram of Facebook? Waarom?

Margje: Instagram by far! Ik ben lang fan van facebook geweest maar ben daar het overzicht een beetje kwijt. Door alle reclame en onzinnige filmpjes en foto`s merk ik dat ik het minder vaak check. Vind ik dan wel iets leuks om te bekijken moet ik mijn gegevens vrijgeven, of zo lang wachten door advertenties dat ik het maar weer oversla. Instagram vind ik veel overzichtelijker en bevat minder rotzooi.

Berber: Ik heb veel plezier in het maken van foto’s, al ben ik er nog niet zo actief in als ik zou willen. De updates betreft onze blog gaan via Facebook & Twitter automatisch en heb daar persoonlijk ook niet zoveel mee. Ik heb zelf wel nog een persoonlijk Facebook account, maar vind het veel leuker om daarop bekenden een beetje te volgen. Vrienden van vroeger en nu. Zo blijf je toch een beetje op de hoogte. Ik hoop dit jaar iets meer te gaan groeien en actiever te worden op Instagram, via foto’s communiceren vind ik toch het leukste. Ook omdat de meeste bloggers/vloggers het meest actief zijn op Instagram.

3. Waar heb je echt een hekel aan?

Margje: Ik heb een hekel aan laatkomers, vind dat gewoon echt niet kunnen. En misschien heb ik nog wel meer een hekel aan mensen die te vroeg komen. Ik had je nog niet verwacht en heb nog dingen te doen, of juist nog even lekker niets. Je schopt mijn hele planning dan in de war. Echt zwaar irritant!

Berber: Ik heb natuurlijk een hekel aan de standaard dingen liegen, en wil hier daarom ook niet te veel op in gaan omdat dit voor iedereen wel geld denk ik. Iets waar ik mij stevig aan kan irriteren zijn trage bestuurders. Ik hou zelf wel van een beetje doorrijden en het komt dan ook regelmatig voor dat ik zit te tieren achter het stuur.

4. Wat zou je droombaan zijn?

Margje: Mijn droombaan zou een eigen bedrijf runnen zijn. Ik heb verschillende banen gehad voor een baas, waar ik met veel plezier heb gewerkt. Daarna ben een tijdje eigen ondernemer geweest maar door omstandigheden besloten daarmee te stoppen. Ik ben geen geboren huisvrouw en zou graag weer iets voor mezelf opbouwen. Mijn eigen centjes verdienen met iets wat ik echt leuk vind en goed te combineren is met ons gezin.

Berber: Mijn droombaan. Ja, daar hoef ik niet over na te denken. Het liefste zou ik webshop eigenaresse zijn. En hier hebben ik en mijn zus het wel regelmatig eens over gehad omdat ik denk dat wij elkaar heel goed aan zouden vullen.. Dus heb je een goed gevulde bankrekening, neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze contact pagina. Haha, zonder gekheid..

5. Heb je huisdieren? Zo ja, tell me more ;), zo nee, waarom niet?

Margje: Wij hebben drie honden. We hadden er vier, wat echt nooit mijn ambitie is geweest maar ik had er twee en Sipke heeft er twee. Toen ik in verwachting was van Amber heb ik met pijn in mijn hart besloten een ander plekje te gaan zoeken voor mijn eerste eigen hond Storm. Een grote lieve goedzak (Boxer/Herder-Mix) Hij had meer nodig aan beweging dan ik hem nog kon geven. Ik heb een lief stel gevonden zonder kinderen die hem nu alle aandacht geven. Ze wonen aan een natuurgebied waar hij kan rennen en zwemmen. Hij heeft daar een fantastisch leven! Thuis hebben we nu nog een engelse bull (Daisy) een chihuahua (Malou) en een van-alles-en-nog-wat-mix (Levi)

Berber: In januari 2015 heb ik van mijn man een kitten gekregen. Té schattig voor woorden. Hij zei al weken dat er een cadeautje ‘in de maak’ was. Op een avond zei hij dat hij weg moest en pas laat thuis zou zijn (omdat het heel ver weg zou zijn, not) om het cadeautje voor mij op te halen.. Even later kwam hij aan met een zakje met speelgoed balletjes en snapte er niks van. Daarna kwam hij binnen met een grote kattenbak waar een super schattig piepend geluidje uitkwam.. Bleek het een kleine kitten te zijn. Uiteindelijk vroeg hij, waar zijn die balletjes? Ik was die balletjes al lang weer vergeten joh! Na dagenlang te hebben nagedacht over een naam hebben we haar uiteindelijk ‘Beauty’ genoemd omdat dat het eerste wat mijn moeder zei toen ze haar zag. (mijn man was voordat hij bij mij kwam met het ‘cadeautje’ eerst bij mijn moeder langs gegaan om haar goed te laten keuren)

Op 12 juni 2016 beviel Beauty van 3 mini kittens: Beer, Bounty en Boef. Na 14 weken zijn Beer en Bounty naar een andere eigenaar gegaan en Boef hebben we nog een hele tijd gehouden. Helaas gingen Beauty en Boef niet goed samen en is Boef uiteindelijk naar mijn moeder verhuisd.

6. Waar kunnen mensen je midden in de nacht voor wakker maken?

Margje: Als er brand is of het huis staat op instorten. Is dit niet het geval, laat me dan lekker liggen! :)

Berber: Ik denk dat je mij nergens wakker voor kunt maken s’nachts, tenzij je geniet van een chagrijnige kop! Haha..

7. Als je moet kiezen, wonen in een grote stad of op het platteland? Waarom?

Margje: Platteland for sure. Ik ben er geboren en opgegroeid. Heb ooit twee jaar op een flatje gewoond in de stad, not my cup of thee! Vind het heerlijk om een dag of een weekend een stad te bezoeken maar woon toch het liefst op het mooie platteland van Friesland.

Berber: Zeker op het platteland, ik hou niet van drukte. In een stad zal het voor mij gauw benauwend voelen terwijl je op het platteland alle vrijheid hebt.

8. Ben je tevreden met je leven op het moment?

Margje: Ja ik kan zeggen dat ik heel tevreden ben. Voorheen kon ik me heel erg richten op dingen die ik nog wilde en niet had, wat heel onrustig kan maken. Nu leef ik meer in het nu en zie ik beter wat ik allemaal heb, een heel rijk gevoel.

Berber: Ik mag op het moment wel tevreden zijn met mijn leven. Ik heb een lieve familie en man, een mooi huis en zijn aan het bijbouwen. Maar er zijn toch nog wel wat wensen..

9. Wat voor werk/studie doe je?

Margje: Ik ben een thuisblijfmoeder in een samengesteld gezin met 5+1 kinderen in leeftijden van 1 tot 20 jaar. Ik werk samen met Berber aan onze blog (wat geen werk is) En ik zou graag een cursus fotografie gaan volgen binnenkort.

Berber: Ik ben momenteel huishoudelijke hulp maar hoop wat vastigheid te vinden in het werken voor een baas of als eigen baas misschien wel?

10. Wat is je favoriete app?

Margje: Hmmm lastige… Dan ga ik voor WhatsApp. Ik heb een lichtelijke bel-angst en vind het daarom via een berichtje makkelijker. Als het echt moet bel ik wel, maar nooit voor de lol.

Berber: Youtube! Ik vind het heerlijk om vlogs en video’s te kijken.

11. Wat is je ergste guilty pleasure?

Margje: Op dit moment is dat chocolade-caramel-zeezout, yammie!

Berber: Temptation Island! Ik denk dat dit op het moment van velen een guilty pleasure is. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe een stel in 2 weken zo enorm veel kan veranderen zonder dat je elkaar hebt gesproken.. Ik ben heel benieuwd hoe de stellen er dit jaar uitkomen. Ik heb namelijk vorig jaar ook alles gevolgd. Ik kijk ook stiekem iedere donderdag een aflevering vooruit in plaats van het op TV te volgen.


De blogs die wij nomineren voor de Liebster Award

 • alotofwords.nl | Personal mommy blog | Eerlijke mooi geschreven blog met prachtige foto`s
 • mamamargaritha.com | Personal mommy blog | Inspirerende blog van een jongens-mama van drie boy`s
 • singlemomlife.nl | Personal mommy blog | Persoonlijke blog over het leven als alleenstaande mama
 • morethanamom.nl | Lifestyle & Mommy blog | Een eerlijke blog over meer dan alleen moeder zijn
 • pscheryl.nl | Mommy & lifestyle blog | Leuke eerlijke blog over mama-dingen en meer

De regels voor de genomineerden

 • Bedank degene die jou heeft genomineerd
 • Post een link naar mijn blog in jouw bericht
 • Zet een foto van de Liebster Award op jouw blog
 • Beantwoord alle vragen die je gesteld zijn
 • Nomineer zelf 5 bloggers en hun blog
 • Bedenk zelf 11 nieuwe vragen die jij graag wilt stellen
 • Informeer de genomineerden en bezorg hun een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost

De vragen die wij aan de genomineerden stellen

 1. Heb je nog doelen/ambities naast je blog?
 2. Waar haal je de inspiratie vandaan voor je blogs?
 3. Wat is je meest gelezen blogpost?
 4. Vlog je naast je blog? Waarom wel of niet?
 5. Welke vlogger/blogger zou je eens in het echt willen ontmoeten?
 6. Wat voor camera gebruik je voor je foto’s en in wat voor programma’s/apps bewerk je ze?
 7. Welke apps op je telefoon gebruik je het meest?
 8. Stel, je zou een maand zonder internet zitten daarmee ook zonder Social Media.. Hoe zou je die maand invullen?
 9. Wat is jouw favoriete keuken(gerecht)? Haal je dat dan af of bereid je het zelf?
 10. Wat is de laatste aankoop voor jezelf?
 11. Voeg je laatst geplaatste Instagram foto toe en vertel er iets over!

Brutale Zusthave vraag:

De regel is om elf nieuwe vragen te bedenken voor de volgende genomineerden. Maar wij zijn eigenwijs en stellen een 12e:

Wat is jouw favoriete blogpost van Zusthave?

liebster

We hebben ons best gedaan om originele vragen te bedenken en zouden het erg leuk vinden als de genomineerden laten weten dat ze de vragen hebben beantwoord in de vorm van een blogpost. We wensen jullie heel veel succes!

Veel liefs, Margje en Berber.

2 gedachten over “Liebster Award

  1. En dat is nou precies de bedoeling van deze award. Lekker nieuwe blogs ontdekken en lezen! :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.