Maandag begin ik #3

Ik zit al ruim twee uren naar een titel-loos leeg scherm te staren, het is 23.25 uur op vrijdagavond. Zondagmorgen om 06.00 uur moet er iets online staan!! Uit frustratie ben ik al meerdere keren naar de keuken gelopen en heb elk kastje al die keren opengetrokken op zoek naar iets lekkers. Zelfs de kast met borden trek ik open, hopend op een wonderbaarlijk lekkere (gezonde) snack. Het is het paasweekend en heb vandaag flink boodschappen gedaan, (met trek de super ingegaan) allemaal lekkere dingen op voorraad. Geen idee waar ik trek in heb, het is in ieder geval iets wat ik niet ga vinden in de keukenkastjes. Ik besluit een “Maandag begin ik #3” te schrijven.

107.JPG

Ik ben zo enthousiast begonnen met deze serie. De eerste week ging fantastisch en viel 1.5 kilo af. Beginnen is easy, volhouden is het lastige. De 2e week ging ook “prima” en was er in totaal al 2 kg verdwenen. En toen kwam het… Ik doe de boodschappen en besloot gewoon alle lekkere dik-makende producten niet in het wagentje te laden. Wat niet in huis is, kan ik in een zwak moment ook niet verorberen.

Week 1 hoorde ik niemand, week 2 werd er gevraagd of er misschien koekjes waren met niet zoveel calorieën. Daarna waren ze minder behulpzaam en eisten ze hun eigen lekkers terug op het boodschappenlijstje, wat ik ze niet kwalijk kan nemen. Ik wilde gezonder en bewuster, maar kan niet iedereen zijn of haar guilty pleasure op zijn tijd ontnemen omdat ik het misschien niet kan weerstaan. In de gebruikelijke maaltijden was dat prima voor iedereen. Maar ik kon niet alles maar weglaten omdat ik de verleiding niet kan weerstaan.

Het gevolg is (hoe confronterend ook) dat ik weer heerlijk mee ben gaan VRETEN. En daardoor de weegschaal in het stof heb laten staan. Ik durf er niet meer op te gaan staan, en kan alleen mezelf de schuld geven. Ik vrees het ergste. Ik ben terug bij af, of nog erger. Ik denk nog steeds dat mijn gewicht niet het doel moet zijn maar toch is dat wel een indicatie! Mijn doel blijft hetzelfde… Gewoon weer lekker voelen in mijn lijf.

Joyce, (oudste dochter van Sipke 20) vertelde dat ze graag wil gaan sporten. Ze wil graag naar een sportschool, maar liever niet alleen. Daar kan ik wel inkomen, dat is toch wel een dingetje. Zij is een prachtige slanke meid, die totaal geen issue`s heeft met gewicht, maar door haar zware werk (opleiding/stage) in de zorg wil ze wat meer kracht en conditie opbouwen, daarnaast houdt ze net als ik, heel veel van eten en heeft net zo regelmatig lekkere-trek als ik.

Zonder er over na te denken heb ik gezegd dat ik wel met haar meega naar de sportschool. Met z`n 2en heb je een stok achter de deur, en ga je sneller wel, terwijl je ff geen puf of zin hebt. Omdat je de ander niet wilt laten zitten ga je met frisse tegenzin wel mee. Er-achter-komend dat het toch wel meevalt en juist wel lekker is om jezelf even af te beulen.

En zo zaten we die dinsdagmiddag met dreumes en al aan de balie van de sportschool om ons in te schrijven. Het was nog even puzzelen om onze introductie-les in te plannen. Werk, stage, school, oppas en andere gezinsdingen maken het niet makkelijk om dat op elkaar af te stemmen. En dan willen we dat ook nog eens 2 a 3 keer per week gaan doen!! Hoe!?

We hebben onze introductie met de sportschool gehad. We kregen vooraf een mail met de naam van degene waar we naar moesten vragen. zij zou ons wegwijs maken. Ze was er niet… Kan gebeuren, het is overal kommer-en-kwel met die hardnekkige griep. Het meisje achter de balie gaf ons een snelle rondleiding en droeg ons over aan een pukkelige slungel die nog niet weet wat hij met zijn nieuwe veel-te-snel-groeiende-hormonale-lijf aanmoet. Hij is een stagiaire die een sportopleiding doet. Hebben wij weer… Maar ach, iedereen moet het toch ergens leren.

We waren zelf ook erg slecht voorbereid. Sportkleding | Check. Meer niet. We konden een handdoekje en een bidon met water lenen. Volgende keer nemen we dat zelf mee!!! Het handdoekje wat ik kreeg leek meer op een vodje wat ikzelf zelfs niet meer aan het leger des heils zou doneren. En Joyce nam een slok uit de bidon en dat smaakte zout (lees zweet) bah! We hadden geen beste eerste indruk. Het was druk in de sportschool en ik telde de mensen en daarmee de maandelijkse inkomsten voor de sportschool. Alleen van de mensen op die avond was dat al €5000,- groepslessen, hetzwembad, de sauna en de zonnebank niet eens meegerekend (koop een paar nette handdoeken!)

Onze pukkelige puber-begeleider die alles nog moet leren gaat ons (onder begeleiding van een pro) aankomende week meten, wegen en testen. Daarna wordt er een trainingsschema voor ons opgesteld. Wij zijn nog sceptisch, maar blijven positief!! We zullen het toch zelf moeten doen. We gaan ervoor!

Keep you posted

X Margje

2 gedachten over “Maandag begin ik #3

 1. Ik zou willen dat ik het gevoel niet kende, maar helaas. Mijn vriend heeft zich maar bij mijn sportschool aangemeld, in de hoop dat ik toch iets van motivatie krijg..
  Ik wens je alvast heel veel succes!
  Liefs Kimberly

  1. Dank je wel voor je reactie. Laten we elkaar allemaal motiveren!
   Vanavond weeg en meet-moment op de sportschool.
   Dan weet ik wat de schade is 😶
   Jij ook heel veel succes. Liefs Margje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.