Wooninspiratie | THE HOME MAKEOVER #2

In verband met de vorderingen in onze tuin, gebeurd er op het moment niet zo veel ín huis. Maar daar heb ik geen problemen mee omdat ik niet kan wachten om van’t zomer heerlijk buiten te zitten in een tuin die af is! Ik heb ‘The Home Makeover’ daarom op een laag pitje gezet, maar aan inspiratie geen gebrek! Mijn Pinterest-borden puilen uit en laat jullie daarom vandaag mijn sfeer-impressie voor iedere kamer in huis zien!

Tuin

img_0204

Aangezien we momenteel in de tuin bezig zijn kon ik het niet laten om met de inspiratiebeelden van de tuin te beginnen! Zoals je in deze blog vooral zult zien hou ik enorm van natuurtinten zwart, wit, staal en hout. En ook deze kleuren en materialen wil ik buiten gaan gebruiken. In onze ruime tuin zullen er wat lege plekken ontstaan en daarom wil ik het op de plekken waar we gebruik van gaan maken extra gezellig maken!

Woonkamer

img_0263

De woonkamer moet een lichtere ruimte gaan worden omdat het nu een hele donkere kamer is.. Toch wil ik weer gebruik gaan maken van zwarte elementen in combinatie met hout en rotan.. Groen is een kleur die veel in de woonkamer naar voren zal komen in zowel accessoires als planten.

Keuken

img_0276

De keuken moet leefbaar worden. Een plek waar je graag bent en gemakkelijk mensen kunt ontvangen. Onze huidige keuken is kil, koud en onaangekleed.. En daar wil ik zeker verandering in brengen. Zowel in de keuken als in de woonkamer wil ik een zitgedeelte waar je gemakkelijk en gezellig aan tafel kunt eten.

Gang

img_0317

Onze gang is op dit moment een ongezellige binnenkomst. De goedkoopste laminaatvloer die je kunt krijgen ligt bij ons in de gang en ook nog een volledig onafgewerkt zonder plinten. En zolang onze tuin nog niet af is, iedere dag een zandbak.. Deze ruimte moet een lichte warme binnenkomst zijn, iets waar je graag in thuis komt maar ook praktisch in verband met opbergruimte van jassen en schoenen.

Washok

img_0302

Het washok.. De plek waar ik het liefste zo weinig mogelijk tijd doorbreng, maar de tijd die ik daar spendeer moet prettig en praktisch zijn. Ik moet was met een noodgang kunnen verwerken. Wassen, ophangen, opvouwen en meteen weer naar boven. Meestal hangt in de winter de was boven op de kleedkamer. Maar in de zomer probeer ik het beneden te hangen in de keuken zodat als het mooi weer is de was meteen naar buiten kan, al wil ik hier nog wel eens laks in zijn. Kortom, een praktische ruimte die niet te rommelig oogt.

Toilet

img_0288

Het kleinste kamertje in huis, ook daar wil het oog wat. Nu ben ik niet van plan om onze toilet volledig te verbouwen omdat het opzich een prima toilet is.. Maar het kan wel wat aankleding gebruiken en heb daarom ook voor het toilet een bord op Pinterest gemaakt.

Badkamer

img_0329

Eigenlijk gelijk aan het toilet, is de badkamer nog niet heel oud en nog lang niet aan vervanging toe. Een prachtige badkamer maar alles behalve mijn smaak. Helaas moet ik het hier nog heel wat jaartjes mee doen en kan ik het balletje om wat aan de badkamer te doen over een jaar of 20 misschien eens opnieuw opgooien. Wat de badkamer wel kan gebruiken net zoals het toilet is wat aankleding! Ik hoop een paar gave rotan items te scoren zoals op de inspiratiefoto’s is te zien.

Slaapkamer

img_0215

Last but not least! De slaapkamer.. Een slaapkamer moet voor mij rust en reinheid uitstralen. Er mogen hier en daar echt wel wat accessoires staan om het op te fleuren, maar voor mij geen vensterbanken vol met tierelantijntjes en zeker geen knal roze muur! Lichte kleuren in combinatie met veel wit en hout is voor mij de perfecte combi!

Zo zie je maar weer dat je echt niet je hele huis in precies de zelfde kleurstellingen hoeft te houden, al moet ik mij dit zelf ook nog wel eens vertellen! Wat voor stijl heb jij in huis? En weet iemand hoe ik de stijl die ik mooi vindt kan benoemen?

Veel liefs, Berber.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.