MOMMY TO BE | Annelies

In onze nieuwe rubriek “MOMMY TO BE” interviewen we zwangere mama’s. We vragen ze het (positie)hemd van het lijf over zwanger worden, zwanger zijn, waar ze shoppen, hoe ze zich voelen en nog veel meer preggo-stuff. Eerste kandidaat is Annelies en bijt het spits af in deze leuke nieuwe serie. 

Screenshot_20180425-214955.jpg

EVEN VOORSTELLEN,

Wie ben je, wat doe je en hoe ziet je gezin eruit?

Ik ben Annelies Hakbijl, ik werk als verkoopmedewerkster bij de plaatselijke bakkerij. Ik woon samen met mijn vriend Erwin en ons dochtertje Fardau van drie jaar.

Je bent zwanger… Hoever ben je en hoe voel je je?

Ik ben inmiddels alweer twintig weken in verwachting van ons tweede kindje. Ik voel me goed, heb tot nu toe alleen wat minder energie als anders.

Was het een geplande zwangerschap en werd je gemakkelijk zwanger? Waarom wel of niet?

Onze zwangerschap was zeker gepland en zeer welkom. Het heeft namelijk even geduurd voor ik weer zwanger was. Dit had onder andere te maken met dat ik continu bloedingen had. Hiervoor ben ik terechtgekomen bij de gynaecoloog. Na een aantal onderzoeken heb ik medicijnen gekregen om het continue bloeden te stoppen. Na drie maanden moest ik weer terug op controle komen en bij die afspraak bleek ik al bijna zes weken in verwachting te zijn. Beter nieuws konden we niet krijgen!

Heb je al iets geshopt voor de baby, zo ja wat heb je gekocht?

Samen met Fardau heb ik al twee setjes kleding gekocht. Ze heeft het zelf uitgezocht, zo schattig. Verder heb ik al wat overslag-rompertjes gekocht en een paar hydrofiele doeken.

Willen jullie weten of het een jongen of meisje is voor het wordt geboren? Waarom wel, of juist niet?

We hebben er net als de eerste keer voor gekozen om niet het geslacht te willen weten voor de geboorte. We vinden het gewoon heel bijzonder om er bij de geboorte pas achter te komen. Echt een verassing!

Wat zijn je favoriete shops om te baby-shoppen?

Ik vind prenatal een hele prettige winkel om te shoppen. Leuke baby en zwangerschapskleding. Babydump is ook een fijne winkel, je kunt er veel leuke spulletjes kopen voor een klein prijsje. Hema blijft favoriet voor de rompers.

Weet grote zus Fardau al dat er een broertje of zusje komt? Zo ja, hoe reageert ze daarop en heeft ze voorkeur voor een broertje of zusje?

Ze weet vanaf de derde echo dat ze een broertje of zusje krijgt, ik was toen ongeveer tien weken zwanger. De eerste week heeft ze het er niet echt over gehad. Daarna vond ze het geweldig en begon ze er steeds vaker over.

Ze heeft naar eigen zeggen zelf ook twee baby`s in haar buik, “een Fardau-baby en een memmie-baby” (twee meisjes dus)  Ik heb volgens haar een heitie-baby in mijn buik, dat is een jongetje naar Fardau`s zeggen. (geweldig!) Ze is zo lief voor de baby in de buik. Af en toe aait ze over mijn buik of geeft er kusjes op. In de winkel wil ze elke keer iets kopen voor baby. Ze kan niet wachten tot het eindelijk september is en haar broertje of zusje geboren wordt.

Wat is je favoriete babyproduct en waarom?

Mijn favoriete baby-product. Tsja dat vindt ik best wel een lastige. Als ik moet kiezen ga ik voor een lekkere wikkeldeken. Bij Fardau heb ik dat veel gebruikt, lekker warm in een dekentje gewikkeld liggen. Ook hebben we toen veel gebruik gemaakt van een schommelstoel, één die automatisch schommelt, trilt en er zitten muziekjes in.

Lieve Annelies, bedankt voor je leuke antwoorden en je openheid.

Ben je zwanger en vind je het leuk om mee te doen aan deze leuke rubriek op Zusthave? Stuur ons dan een mailtje via het contactformulier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.