Binnenkijken bij Marjolein

In ons nieuwe rubriek ‘Binnenkijken bij..’ nemen wij een kijkje in het interieur van Instagrammers en stellen ze een aantal leuke interieurvragen. Ze hebben allemaal een Instagram feed om jaloers op te worden en weten precies hoe ze er een prachtige plaatje van kunnen maken. Iedere vrijdag kun je binnenkijken bij een nieuwe Instagrammer. Marjolein van @interiorlein bijt het spits af in deze nieuwe serie op Zusthave.nl!

IMG_9993
De bank kocht ik bij Ikea, vloerkleed is van Kwantum. Het beige wollige schapenkussen is van H&M Home, het kussen met de ruit is van Jysk. De vloer is uit een eerdere VT wonen collectie, Loft, kleur Kiezel.

Wat voor soort woning heb je?

Een jaren ’30 rijtjeshuis, in gekocht in de zomer van 2014, op een prachtige zonnige dag. Ik viel voor de sfeer ook al hadden de bewoners destijds een lila muur en een soort van barokbehang, maar ik voelde dat het goed zat. Ik denk dat je dat meteen voelt als je voor het eerst een huis binnenstapt. Gelukkig had ik dat gevoel!
IMG_0008
Een closeup van het kussen van Action. De zwarte vaas kocht ik bij Sostrene grene. De poster van de wijk Sodermalm in Stockholm komt van Wijck.

Hoe beschrijf je de stijl van jouw interieur?

Ik heb een Scandinavische smaak met een een kleine neiging naar eclectisch, boho door gebruik van natuurlijke materialen. Afhankelijk van het jaargetijde en mijn stemming en smaak wissel ik hierin.
IMG_0091
Cognac plaid kocht ik als sjaal op een markt maar hij is zo groot dat hij prima als plaid in de woonkamer kan liggen. Het bankje leent zich uitstekend voor stylinghoekjes en ik sleep hem dan ook geregeld naar deze kant van de kamer om leuke foto’s mee te maken.

Wat voor kleuren en materialen gebruik je het liefste in jouw interieur?

Mijn basis is wit. Wit geeft me zoveel rust, maar zorgt meteen voor een altijd fris gevoel, bijna zomers. Ik mix het wit graag met natuurlijke kleuren zoals grijs, zwart, mooi oud hout. Mijn vloer is van de VT wonen collectie, een lichtgrijze vloer. Een aantal van mijn meubels zijn van hout, soms laat ik het in de originele kleur maar ik heb ook houten meubels die wit of zwart geverfd zijn.  Daarnaast hou ik van stof, ik heb een stoffen bank en gebruik plaids en kussens om hem aan te kleden. Door zandkleurige gordijnen toe te voegen aan mijn interieur breek ik het witte. Ook zorgt het gebruik van stof voor een doorbreking van rechte meubels, het verzacht.
IMG_8242
Ik hou ervan als de zon mijn kamer zo mooi binnenkomt, met al het wit maakt het mijn huis heerlijk fris. Het kleed Mollino is van Kwantum.

Welke kleur zou je nog wel eens willen gebruiken maar heb je nooit gedurfd?

Geen kleur haha.. heel af en toe leg ik een gekleurd kussen in de bank maar ik merk dat ik het ook weer snel verwissel voor mijn rustige tinten. Ik zie het wel bij andere mensen en dat staat superleuk, maar toch past veel kleur niet bij mij.
IMG_0006
Mijn tafel komt van Steigerhoutstunter. Ik heb nu een taaktafel in mijn hoofd, iets minder grof dan deze. Voordeel van deze tafel is, dat hij tegen een stootje kan. Een vlekje meer of minder maakt het juist leuk.

Comfort of beauty? (als voorbeeld: de allermooiste eetkamerstoelen die eigenlijk voor geen meter zitten of lelijke lekker zittende stoelen?)

Dat laatste ;-). Ik ga voor een compromis.

Dit is ook wel een leuke vraag want ik ben al tijden op zoek naar leuke eetkamerstoelen en vloerlampen. Dat zijn de 2 meest moeilijke items in een interieur vind ik!

IMG_9997
Het plankje is van Ikea. De witte schaal van HEMA. Het poppetje links kocht ik onlangs bij Loft in Arnhem.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Instagram en Pinterest zijn toch wel mijn favoriete inspiratiebronnen samen met interieurtijdschriften. VT wonen is daarin wel mijn favoriet. Mijn favoriete woonwinkel is Loft met vestigingen in Arnhem, Zwolle en Apeldoorn.  Alles klopt daar en het gebruik van kleuren en materialen inspireert me enorm! Even in die winkel zijn geeft me weer een dosis inspiratie en ik krijg direct zin om met mijn huis aan de slag te gaan.
IMG_0005
Deze vaas kocht ik bij Karwei.

Waar vind jij de leukste woonaccessoires?

Overal maar dan ook echt overal! Ik shop graag bij Loods 5 maar ook bij kleinere ketens zoals Xenos of Blokker. Ook bij Action haal ik soms de leukste dingen en die combineer ik dan heel graag met items van bijvoorbeeld Loft of Sissy Boy.  Maar de kringloop kan ik ook echt niet weerstaan en ik hou er ook echt van om op Instagram te speuren naar verkoopaccounts.
IMG_7224
Bank van Ikea, kleed Mollino van Kwantum. De pallettafel is gemaakt door mijn ouders en is ontzettend handig. Het leuke kussen met grafische print is van Ikea.

Waarom ben je begonnen met het vastleggen van jouw interieur op instagram?

Ik ben een beelddenker, ik verslind foto’s en hou enorm van het binnenkijken bij mensen. Binnenkijkers in VT wonen of simpelweg op Funda kijken naar mooie interieurs, het geeft me inspiratie. Ik hoop dat ik met mijn interieur ook mensen inspireer. Wat ik belangrijk vind, is dat mijn foto’s herkenbaar zijn. Met 1 blik moet de kijker zien van wie het interieur is. Dat vind ik zelf ook fijn, de herkenbaarheid. Daarnaast houd ik enorm van fotografie en is het vastleggen van mijn interieur daagt me ook uit anders naar mijn interieur te kijken.
IMG_9996
Het kussen kocht ik onlangs bij Action, ze hebben meerdere prints hiervan, in verschillende kleurencombinaties. De lantaarn met dunne stof en bamboe is van Xenos. Ik heb er een kleine tafellamp ingezet dus nu fungeert hij als lamp. De poster is van Via Martine en de witte vaas komt van Karwei. Het meubel is op maat gemaakt en stond al een tijdje op mijn verlanglijstje.

Wat staat er nog op je wensenlijstje voor je huis?

Ik heb een prachtige teak tafel gezien, mooi oud hout, in een mooie lichte tint. Die zou ik wel willen hebben, moeten er natuurlijk wel mooie stoelen bij. En ik vind ook een vitrinekast van staal zo gaaf, of een oude houten kast helemaal verbouwen, zo’n kast met karakter.
IMG_0111
Het leuke houten doosje is van Action, hij past zo mooi in deze kleurencombinatie. Vaas van Sostrene Grene, poster Sodermalm van Wijck en het poppetje van Loft.

Heb je ambities in de richting van interieur?

Jazeker, ik weet nog niet helemaal precies welke richting maar styling, verkoopstyling of interieurfotografie behoren zeker tot de opties.

We willen Marjolein bedanken voor een kijkje in haar prachtige interieur en vergeet haar niet te volgen op haar prachtige Instagram account @interiorlein.

2 gedachten over “Binnenkijken bij Marjolein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.