MOMMY-TO-BE | Nienke (Miss-Bijnini)

In onze nieuwe rubriek “MOMMY TO BE” interviewen we zwangere mama’s. We vragen ze het (positie)hemd van het lijf over zwanger worden, zwanger zijn, waar ze shoppen, hoe ze zich voelen en nog veel meer preggo-stuff.

6503f686-bd73-4f29-8ab6-1eeaee6bea6a~2.JPG

EVEN VOORSTELLEN

Wie ben je, wat doe je en hoe ziet je gezin eruit?

Mijn naam is Nienke Selbeck, 30 jaar en ook wel Miss Bijnini genoemd. Ik woon samen met mijn vriend Gerrit in het prachtige Delft. Na mijn studie pedagogiek ben ik nu werkzaam als ROC docent in Rotterdam. Daarnaast beheer ik mijn eigen blog Bijnini. Tevens houden Gerrit en ik van samen koken, huis inrichten en terrasjes pikken. Daarnaast hebben we veel liefde voor onze twee poesjes, Olivier en Illy.

Hoever ben je in je zwangerschap, en hoe voel je je?

Wanneer ik dit typ (afgelopen vrijdag) ben ik hoogzwanger. Één dag voor de uitgerekende datum! Ik voel me fit, energierijk en blij. Ook erg ongeduldig!! Ik kan niet wachten op het moment dat ik hem (we weten dat het een jongen is) kan voelen, ruiken en vooral zien!
Tevens ben ik ook zenuwachtig en gespannen voor de bevalling. Soms kan ik mij irriteren als mensen vragen: ‘ Is hij er al?’!! Klinkt voor hen gemakkelijk, maar ik moet nog even het klusje klaren.

Is de babykamer al helemaal af, en hoe ziet die eruit?

De babykamer is helemaal af. We zijn enorm trots op het resultaat. Ik heb ook spulletjes voor de babykamer zelf gemaakt. Ik heb het mandje, knuffel en de baby-mobile gehaakt. We vinden het een echt knus kamertje geworden. We hebben het vooral samen gestyled. Gerrit heeft het kluswerk op zich genomen.

Hoe bereid je je voor op de bevalling?

In het begin wilde ik een Yoga cursus doen. Na een paar keer de zwangerschaps-yoga gedaan te hebben voelde het niet goed. Door mijn lieve hockeyvriendinnen kwam ik bij mamapraktijk. Een onwijs lieve vrouw die twee keer bij ons thuis is gekomen. Twee keer twee uur lang heeft ze ons voorlichting gegeven en hebben wij vragen kunnen stellen. Dit gaf mij en mijn vriend een onwijs rustig gevoel. Daarnaast laat ik het vooral op me afkomen. Door de zwangerschap heen heb ik zoveel bewondering gekregen voor mijn lichaam. Ik vertrouw op mijn eigen lichaam tijdens de bevalling.

Ga je borstvoeding geven, waarom wel of misschien juist niet?

Ik wil graag proberen om borstvoeding te geven. Het lijkt mij een mooi proces die je samen met je kindje kan ervaren. Wel heb ik voorgenomen dat wanneer ik stress krijg overga op de fles. Ik ben van mening dat stress voor mij en de baby geen fijn idee is! Wel ga ik doorzetten, mijn zus zei ooit! Nienke, het is een dagtaak! Hierdoor heb ik er geen romantische beeld van gemaakt.

Hoe verloopt je zwangerschap, zijn of waren er complicaties?

Mijn zwangerschap verloopt echt heel fijn. Ik kan eerlijk gezegd niet klagen. Mentaal op mijn werk vond ik het lastigste. Je verandert in je focus waardoor ik erg tegen het werken aanliep. Ik functioneerde niet meer zoals altijd, wat ik niet prettig vond. Fysiek heb ik niks te klagen gehad. Mijn buik groeit hard en ook prachtig! Ik ben er zo trots op als kijk naar mijn buik. Met hemelvaart heb ik nog 12 km gefietst! Fysiek gaat het top!

Heb je last van vreemde cravings, of staan bepaalde dingen je ineens tegen?

Jazeker! Vroeger dacht ik dat het een fabel was! Ik kom hierop terug. We hebben in de winter elke week boerenkool gegeten. Eerlijk gezegd had ik dit om de dag wel kunnen eten. In het begin wilde ik friet en kaassoufflé`s. Ik heb zelfs een joker gekregen van Gerrit die ik mocht gebruiken. Hij zou dan een kaassoufflé gaan halen. Helaas nooit gebruik van gemaakt…
Tevens ben ik fan geworden van vlokken op brood en zoenen! Haal een doos zoenen in huis en het is op! Sorry schatje.

Wat ga je na de bevalling als eerste weer doen en/of eten wat je nu je zwanger bent niet mag of kan?

Als eerste ga ik na de bevalling weer proberen te wandelen op een normaal tempo en zonder te waggelen. Ik kijk enorm uit naar het sporten. Ik hockeyde hiervoor twee keer in de week en daar heb ik weer enorm veel zin in.
Naast het sporten ga ik een heerlijk broodje zalm eten en sushi bestellen. Probeer na de zwangerschap ook weer gezonder te gaan eten. Geen boterhammen met vlokken maar met zalm of rauwe ham.

Wat draag je het liefst nu je zwanger bent, en waar heb je geshopt voor positie-kleding?

Het liefste heb ik nu broeken aan die lekker zitten. Zo heb ik nog maar twee broeken die ik nu pas. Ik heb vooral leuke strakke jurkjes en mooie shirtjes gedragen. Ik heb niet geshopt maar gekregen van vriendinnen en mijn zus. Tip aan andere mama’s koop niet teveel maar vraag aan andere mama’s! Hierdoor had ik veel leuke jurkjes om uit te kiezen. Tip, H&M heeft prima prijzen en heeft oké dingen! Af en toe heeft Zalando lounge ook mama kleding in de sale!

Wat voor soort mama ben je of denk je te gaan zijn?

Ik denk dat ik een actieve, creatieve, easy going mama word. Zelf ben ik ook een actief persoon en houd ervan om dingen te doen. Ik kijk nu al uit naar het moment dat ik samen met zoonlief op de fiets naar de kinderboerderij kan gaan. Of naar opa in Rosmalen met de trein.
Tevens ben ik zelf creatief bezig met haken en bloggen. Daarmee hoop ik zoonlief zijn creativiteit aan te wakkeren. Veel buitenspelen, knutselen, tekenen etc.
Easy going hoop ik te worden. Dat ik leer dat niet alles perfect hoeft als mama, maar dat een off-day ook mag! Dat hij mag leren en ontdekken op zijn eigen manier. Hij moet geen mini Gerrit of Nienke worden, maar zichzelf. Hoop dit te doen door geduldig te zijn en niet te streng. Wel regels en structuur. Blijf immers een pedagoog! Dit zijn natuurlijk allemaal voornemens. Liefde en humor zal daarbij hopelijk ook veel helpen.

Irritante vragen/opmerkingen tijdens de zwangerschap

  • Tweeling zeker?
  • Einde week 40… Is hij er al??
  • Collega… Tsja, zwangerschap is natuurlijk geen handicap. (Serieus!?)
  • Op de helft… 20 weken!? Nee dat kan niet met zo`n buik!

Al met al, wees positief, lief en zorgzaam!

Lieve Nienke, dank voor de leuke antwoordenen je openheid. Wij wensen je fijne laatste loodjes. Al is het geduld bijna op, geniet nog even van dat kleine wondertje in je prachtige buik.

Meer weten over Nienke? Bezoek haar leuke Blog. En volg haar op instagram.



Ben je zwanger en lijkt het je leuk om mee te doen aan deze nu al populaire rubriek op Zusthave.nl? Stuur ons dan een mailtje via het contactformulier voor alle info.

X Margje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.