UPDATE: Hoe de bouw van het hok verloopt | PHOTO DIARY

In de vorige blog Hoe de bouw van het hok verloopt kon je zien hoe het hok van de grond kwam. Inmiddels zijn we weer een aantal maanden verder en vond ik het wel tijd worden voor een update. Vandaag kun je zien hoe we weer een stapje verder zijn met het hok en zijn begonnen met de tuin! YAY!

Hok

Verven

d2815454-f209-4f06-bd18-949ef8ef16a6

Nadat de wanden omhoog kwamen zijn we meteen begonnen met het kleuren van de wanden in het hok. Om de ruimte licht te houden hebben we gekozen voor een witte kleur maar met een lambrisering van een grijs/blauwe kleur om het toch praktisch te houden in verband met vlekken.

Elektriciteit

Nadat de wanden in de kleur zijn gezet zijn ze begonnen met de elektriciteit. Dit komt in het zicht omdat het dan gemakkelijk is om eventueel stopcontacten en krachtstroompunten toe te voegen indien nodig.

Brug

3a9dd527-7309-48f4-b2d6-80d1c8123e97

In het hobby-hok van mijn man mag natuurlijk geen brug ontbreken. Een tweedehandsje die nog prima een ronde mee kan! Het plafond moet nog geïsoleerd worden en er moeten nog gips-platen op geschroefd worden. Hier zijn we nog niet aan toe gekomen.

Iets wat niet op de foto’s is te zien is dat we de zolder helaas hebben moeten inkorten in verband met ruimte te kort als er een auto op de brug zou staan. Gelukkig kwamen we hier optijd achter en hebben we dit nog enigzins eenvoudig kunnen oplossen.

Tuin

Erfafscheiding

img_1980

Tussen ons en de buren is over de gehele lengte van onze grond een stek geplaatst. (niet zichtbaar op foto) We hebben nog een ruime meter breed loopruimte gecreëerd naast het hok. Daarvoor hebben we een mooie schutting geplaatst met een schuttingdeur om het net af te werken, dit omdat we vanuit de keuken hier op uit kijken.

Walbeschoeiing

Omdat onze grond ongeveer een meter hoger ligt dan dat van de buren hebben we er voor gekozen om walbeschoeiing te plaatsen. Deze walbeschoeiing zit geankerd aan de fundering van het hok zodat de 18,5 meter rij planken niet kan verzakken.

img_0472

Op deze foto kun je zien dat mijn broers Rouke en Arjen ons enorm goed hebben geholpen met het plaatsen van de walbeschoeiing aan de achterkant van ons erf. Om de gemeente tevreden te houden hebben we de planken ruim een halve meter voor de sloot neergezet.

We hopen dat er met ongeveer 4 weken bestrating zal liggen. Dit zal al een heel ander gezicht zijn! We zitten al tijden in de bende en ben er nu echt klaar mee, ik hoop deze zomer lekker te genieten van de tuin. En dan in de vakantie hopelijk de veranda gaan bouwen.

Veel liefs, Berber.
Advertenties

2 gedachten over “UPDATE: Hoe de bouw van het hok verloopt | PHOTO DIARY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.