Binnenkijken bij Leonie

In ons rubriek ‘Binnenkijken bij..’ nemen wij een kijkje in het interieur van Instagrammers en stellen ze een aantal leuke interieurvragen. Ze hebben allemaal een Instagram feed om jaloers op te worden en weten precies hoe ze er een prachtige plaatje van kunnen maken. Iedere vrijdag kun je binnenkijken bij een nieuwe Instagrammer en deze week is dat Leonie van het Instagram account @living_by_le

foto 11
De rotan salontafel kocht ik ooit voor een prikkie bij de Xenos het tv-meubel is van made by woood en heb ik gekocht bij Karwei.

Waarom ben jij begonnen met het vastleggen van jouw interieur op instagram?

Interieur & Fashion heb ik altijd al leuk gevonden. Tijdens opleiding Small Business & Retail management belande ik in de fashion retail, waar ik als manager me ook lekker kon bemoeien met Visualmerchandise. Ik vond het heerlijk om nieuwe plannen maken en de winkel te veranderen. Na 7 jaar bij H&M en Costes te hebben gewerkt besloot ik om de retail te verlaten. Ik had het wereldje een beetje gezien en stond stil qua ontwikkeling. Ik besloot om bij Tempo-Team aan de slag te gaan als intercedent. Iets waar ik op de dag van vandaag erg blij mee ben! Maar uiteraard mis ik wel dat lekker ompielen in de winkel en het creatief bezig zijn. Die winkel is nu mijn huis geworden en op mijn vrije dag of na mijn werk vind het heerlijk om met mijn interieur bezig te zijn, te stijlen en foto’s te maken van mijn huis. Deze deelde ik af en toe op mijn besloten instragram pagina maar merkte al snel dat ik dit eigenlijk veel leuker vond dan al die andere foto’s. Ik wou niet al mijn vrienden gaan spammen met mijn interieur foto’s en zo begon ik met living_by_le.

foto 10
Ik vind het leuk om af en toe een accessoires met een knipoog toe te voegen in huis. Deze leuke aap kandelaar kreeg ik van vriendinnen om mij op te vrolijken toen ik een poosje ziek thuis zat.

Op welke leeftijd ging jij op jezelf wonen of samen wonen?

Ik was 22 toen ik samen mijn met toenmalige vriend een huis ging kopen in Heerenveen. Na 3 jaar samenwonen besloten we uit elkaar te gaan en heb ik tijdelijk weer even bij mijn ouders gewoond. Nu woon ik inmiddels alweer 3,5 jaar op mezelf in Heerenveen.

foto 9
Dit leuke hertje kocht ik eigenlijk voor kerst maar ik vind hem nog steeds leuk! Ik heb hem gekocht bij Kwantum en hij staat nu te shinen op mijn slaapkamer.

Wat voor soort woning heb je?

Ik woon in een nieuw appartementencomplex dat in 2013 is gebouwd. Het appartement heeft een woonoppervlakte van +/- 80 m2, 2 slaapkamer een ruime woonkamer met een open keuken en een fijn balkon op het zuiden.

Foto 8
Deze stijgerhouten tafel is op maat gemaakt door de Buorkerij. Het rek achter de eethoek is van VTwonen en de stoelen van Nasmaak.

Wie wonen er in jouw huis?

Ik woon samen met Bo, een eigenwijs dwerghangoor konijntje van 2 jaar oud. Het is een echt huis konijn en zodra ik thuis kom van werk loopt hij lekker los rond in huis.

Foto 7
Deze boomstam heb ik gekocht voor een prikkie bij de Buorkerij. Zij zijn gevestigd in Tytstjerk en maken alle meubel zelf en op maat. Daarnaast hebben ze super leuke showroom en goede service. Echt een aanrader als je uit het hoge noorden komt.

Hoe omschrijf jij de stijl van jouw interieur?

Ik vind dat ik mijn stijl niet echt in een hokje kan plaatsen. Ik vind dat ook minder belangrijk, ik kies wat ik mooi vind en vindt het leuk om te mixen. Ik denk dat je mijn stijl het best kan omschrijven als een mix van boho, scandinavisch, natuurlijk en een klein beetje stoer.

foto 4
Dit is een wandje in de slaapkamer. De knoppen aan de muur zijn eigenlijk handgrepen voor kastjes. Ik heb ze met tesa powerstrips aan de muur geplakt. De mandjes zijn van de Flying tiger en de leuke houten kaartjes kocht ik ooit een keer op een woonbeurs.

 

Welke kleuren en materialen gebruik jij het liefste in jouw interieur?

Ik hou van licht & natuurlijk. Het liefst gebruik ik zoveel mogelijk wit en dat combineer ik graag met lichtgrijs en af en toe een zwart Item voor een beetje contrast. Qua materiaal ga ik het liefst voor hout, bamboe, rotan, zachte stoffen en zoveel mogelijk plantjes.

 

foto 5
Ik vind het altijd erg lastig om een mooie lamp te vinden. Deze lamp heb ik al een poosje en ben ik nog steeds heel blij mee. Ik heb deze gekocht bij Nasmaak in Heerenveen.

Welke kleur zou je graag nog eens willen gebruiken maar heb je nooit gedurfd?

Eigenlijk hou ik heel erg van kleur maar niet in mijn interieur haha. Als je bijvoorbeeld in mijn kledingkast kijkt dan komt dat totaal niet overeen met mijn interieur. Ik hou wel van plantjes en gekleurde bloemen in huis maar daar houdt het dan ook wel mee op. Graag zou ik nog wel eens okergeel of mooie zachte groentint willen toevoegen in mijn interieur, maar ik weet gewoon dat ik dat maar heel even leuk vind en dan alweer snak naar wit en naturel. Dat weet ik uit ervaring.

Foto 1
Deze rotanstoel kocht ik bij Karwei. Ik heb er 2 voor op mijn balkon en straks in de winter krijgen ze een mooi plekje in huis. De overige accessoires zijn zowel van Karwei als Kwantum.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Overal al en nergens. Als kind ging ik vaak met mijn ouders en broer op zondag een stukje touren. Ik vond het toen al leuk om in de huizen te gluren waar we bij langs reden. Nu ik wat ouder ben kan dat eigenlijk niet meer. Maar ook nu betrap ik mezelf er nog wel eens op tijdens bijvoorbeeld een rondje hardlopen of fietsen. Nu haal ik mijn inspiratie vooral van Pinterest, Instagram en TV programma’s zoals VTwonen. Maar het liefst doe ik inspiratie op door lekker op pad te gaan en woonwinkels te bezoeken. Ik ben toch wel een type die graag alles met het oog wil zien en even wil voelen aan stoffen enzo.

foto 2
Mijn slaapkamer houd ik het liefst zo clean mogelijk. Het dekbedovertrek is van H&M home en het tafeltje die ik als nachtkastje gebruik is van Kwantum evenals het lampje.

Waar vind jij de leukste woonaccessoires?

Ik ben fan van Xenos, Kwantum en Action. Voor leuke prijsjes kun je daar zo veel leuke accessoires halen en voor een persoon als ik die graag dingen veranderd in huis is dat ideaal. De kleuren zijn niet altijd naar mijn zin maar met een likje verf of even schuren geef je, je Items een eigen twist. Naast deze winkels ga ik ook graag naar Nasmaak in Heerenveen, Loft in Zwolle, Homecenter in Wolvega en Loods 5 in Zaandam.

Foto 6
De bank is van profijtmeubel en het metalen rek boven de bank van Woood. De lamp boven de salontafel ben ik een beetje op uitgekeken en wil ik graag vervangen, alleen heb ik nog geen idee wat ik graag wil.

Wat is jouw favoriete plek in huis?

Ik vind het moeilijk om te kiezen tussen mijn balkon of het zitgedeelte in de woonkamer. Hoewel ik heel blij ben met mijn knusse gezellige balkonnetje en je er al snel met een klein zonnetje kan zitten, kies ik toch voor het zitgedeelte in de woonkamer omdat ik daar gewoon het meeste ben. Mijn bank is echt mijn vriend en samen met Bo kijk ik daar graag series op of drink ik lekker wijntjes met vrienden of familie. Vanuit deze hoek heb ik overzicht over de gehele woonkamer en daar kan ik echt van genieten.

We willen Leonie bedanken voor een kijkje in haar prachtige interieur en vergeet haar niet te volgen op haar prachtige Instagram account @living_by_le

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.