Als vroeger het brood oud was maakte mijn moeder er wentelteefjes van. Was het brood maar vaker oud, zo lekker! Nu maak ik ze ook voor onze kinderen en die vinden het net zo heerlijk. Het is simpel en de mogelijkheden zijn eindeloos… Hier het basisrecept!
Dit heb je nodig
- Brood
- Eieren
- Melk
- Boter of olie om in te bakken
- beleg naar keuze
- koekenpan
De hoeveelheid eieren en melk hangt een beetje af van het soort brood en hoeveel je er wilt gaan maken natuurlijk. Ik gebruikte deze keer 4 eieren en ongeveer 100 ml melk.
Bereiding
Je klutst de eieren met de melk los in een schaal waar het brood plat in kan liggen. Verhit de boter of olie in een koekenpan. Doop het brood 1 voor 1, om en om in het ei-mengsel. Bak ze 3 minuten aan elke kant op halfhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn.
Beleggen
Wij eten ze vaak alleen met een beetje suiker maar je kunt er echt alle kanten mee op. Poedersuiker, (appel)stroop, chocopasta, hagelslag, jam of vers fruit. Wat je zelf maar lekker vindt.
Variatie-tips
Niet alleen met het beleg kun je variƫren, ook met het brood of zelfs het beslag. Je kunt wentelteefjes ook prima maken met suikerbrood of krentenbrood. bolletje ijs erbij, wat slagroom en je hebt een heerlijk dessert. Voeg eens een snufje kaneel aan het beslag toe of doe gek en maak ze met pizzakruiden en kaas. De mogelijkheden zijn eindeloos!
EET SMAKELIJK!
Welke variant ga jij maken?