Mooi weer, gezellig eten, mem 60 jaar en bezig met de tuin | PLOG

Tijd voor een kort kletsmomentje! Veel bewogen weken achter de rug, zo zijn we namelijk veel om het huis heen bezig. Dit gaat niet allemaal zonder slag of stoot. We hebben mooie warme dagen achter de rug en vooral gezellige momenten beleefd. Ben je benieuwd? Lees dan gezellig mee!

Zoals je in mijn vorige UPDATE: Hoe de bouw van het hok verloopt | PHOTO DIARY kon lezen zijn we actief bezig met de tuin aangezien we hier graag de aankomende zomer optimaal van willen gaan genieten! Helaas gaat dit niet allemaal zonder slag of stoot.

Inmiddels zit de walbeschoeiing er volledig in inclusief ankers die aan de fundering van het hok zijn bevestigd. Gelukkig met wat hulp van mijn handige broer en wat vrienden hebben we óók dat weer overleefd. De afvoer voor het dak van het hok is inmiddels aangelegd en kan dat als we zover zijn worden aangesloten op de dakgoten die nog geïnstalleerd moeten worden. Bij heel veel dingen heeft mijn man toch wat hulp nodig omdat ik dit helaas niet altijd voor hem kan invullen. En dan is het wel eens frustrerend dat als je geen hulp kunt krijgen vastloopt met bepaalde dingen. Daarom zullen we straks enorm opgelucht zijn als alles klaar is! Omdat het op een gegeven moment ook vervelend word om alsmaar dezelfde mensen te moeten vragen om hulp.

Afgelopen week en deze week is en zal er veel werk worden verzet. Zo is namelijk grotendeels alles opgeruimd in de tuin om nieuwe stappen te zetten! Er is namelijk vorige week besloten dat we (als alles mee zit) aanstaande vrijdag en zaterdag alles gaan bestraten.. Dat klonk als muziek in mijn oren! Maar dat betekend niet dat we stil kunnen gaan zitten, er moest namelijk nog heel veel gedaan worden voordat er überhaupt de mogelijkheid was om te gaan bestraten. Daarom zijn vorig weekend de laatste puntjes op de i gezet om vervolgens de hele tuin opnieuw te gaan aanvullen met zand. Aangezien wij veel hoger liggen dan de buren is dat nodig, en dat was dus ook de reden waarom er walbeschoeiing moest komen. Voorheen lagen wij ongeveer gelijk met de buren maar doordat het enorm afloopt moest het hok een stuk hoger gezet worden om er voor te zorgen dat het niet één grote helling zou worden.

Door de verjaardag van ons moeder 60e verjaardag vrijdag, was ik donderdagavond bij mijn zus Margje om een spandoek te maken en gezellig even bij te kletsen. Ik heb lekker meegegeten en zijn daarna aan de slag gegaan. Een lekker foute tekst op het spandoek en lekker aan het kleuren geweest. (we voelden ons weer jong!) Toen ik donderdagavond weg wou gaan bleek ik een lekke band te hebben. Toen ik aankwam bij mijn zus zei ik al dat we even naar mijn linker voorband moesten gaan kijken omdat er naar mijn idee niet zoveel lucht in leek te zitten. Gelukkig was mijn zus zo helder om voordat ik weg ging dat nog te zeggen. We waren het beide eigenlijk helemaal vergeten. En ja hoor, LEK! Heerlijk om 12 uur in de nacht en zeker omdat ik net had besloten om s’morgens om 6/6:30uur de boel te gaan versieren bij mijn moeder. Mijn zus bood haar auto aan om mee naar huis toe te gaan, maar besloot met mijn eigenwijze kop die band in het donker nog eens te gaan vervangen wat ook weer heel soepel verlies (lees: sarcastisch).

9fb98c60-79ba-49d3-8ee2-be8dea0d92ff

Eenmaal thuisgekomen was ik bekaf en zijn mijn man en ik heerlijk op bed gegaan om er vervolgens na 4,5 uur weer uit te gaan om het bij mijn moeder te gaan versieren. Daarna zijn we weer naar huis gereden en is Ronald naar zijn werk vertrokken. Omdat we al weken bezig zijn in de tuin was het huishouden er een beetje bij in geschoten en daar ben ik vrijdag vanaf s’ochtends vroeg mee bezig geweest. Om half twee s’middags vond ik het wel genoeg geweest en besloot ik om mij op te frissen en vervolgens naar mijn jarige mem te gaan! Die was maar achter huis gaan zitten omdat de hele voortuin natuurlijk was versierd en zich daar niet wou laten zien onder dat enorme spandoek, haha! Vrijdagavond heeft mem ons allemaal heerlijk mee uit eten genomen en zijn daarna nog even gaan uitbuiken bij mem thuis. Rond een uur of elf hadden wij het wel aardig gehad en zijn we lekker op bed geploft. Zaterdagochtend kon ik gelukkig nog even rustig aandoen omdat Ronald aan het werk was en maar toen hij thuis kwam..

2ace2ce7-470d-4a44-817e-718104f5c30c

We zouden zaterdagmiddag het zand aanvullen maar door een misverstand kon dat helaas niet doorgaan wat erg frustrerend was. Gelukkig heeft mijn man optijd wat anders konden regelen zodat we al snel tóch aan de slag konden. In amper 2 uurtjes was al het zand verwerkt maar bleken we veel te weinig zand te hebben besteld. Dat was een tegenvaller! BALEN.. Dat zorgde ervoor dat we zaterdag een stuk eerder klaar waren dan de bedoeling in eerste instantie was. Geen probleem want s’avonds stond er toch een feestje op de planning in het dorp.

We hebben onze nieuwe barbecue aangestoken en even gezellig gegeten met onze hulptroepen. Na het eten het hok nog enigszins opgeruimd voor de voordrinkers/visite en daarna ons lekker opgefrist voor de avond. We hebben gezellig met een kampvuurtje buiten gezeten en rond een uur of elf richting de tent in het dorp gegaan met zijn allen!

Na een gezellige avond werden we zondagochtend enigszins brak wakker. Ook al had ik helemaal geen alcohol gedronken was ik toch brak omdat we natuurlijk niet voor twaalf uur op bed lagen. Na een uurtje was dat gelukkig ook weer weg en besloten we s’middags lekker te gaan varen! Even een relaxmomentje pakken omdat de aankomende week ook weer een gekkenboel zal worden.

Veel liefs, Berber.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.