Binnenkijken bij Godelieve

In ons rubriek ‘Binnenkijken bij..’ nemen wij een kijkje in het interieur van Instagrammers en stellen ze een aantal leuke interieurvragen. Ze hebben allemaal een Instagram feed om jaloers op te worden en weten precies hoe ze er een prachtige plaatje van kunnen maken. Iedere vrijdag kun je binnenkijken bij een nieuwe Instagrammer en deze week is dat Godelieve van het Instagram account @at.my.home

Foto 4

Onze eetkamertafel. Ik ben nog altijd verliefd op deze prachtige tafel. De stoelen zou ik graag willen vervangen door meer moderne, lichtere stoelen. De tafel en stoelen hebben we gekocht bij Goossens Wonen & Slapen. De prachtige Bell Lamp van Normann Copenhagen kocht ik bij Mathes in Aachen. Qua kleur past hij perfect bij de tafel en tegelijkertijd is het een moderne touch bij deze toch wel landelijke tafel.

Wat voor soort woning heb je?

Mijn vriend en ik hebben in januari 2017 onze ruime, halfvrijstaande woning met drie slaapkamers gekocht. Het huis is volledig onderkelderd met functionele ruimtes. Ooit hopen we ook de zolder tot een volwaardige verdieping te kunnen omtoveren, zodat er vier ruime verdiepingen ontstaan.
Foto 9
Af en toe staat Guusje of een gedeelte van Guusje op de foto, maar ze heeft ook haar eigen Instagram account (@teckelGuusje). Hier staat ze bij mijn, toen, net aangeschafte monstera van Intratuin. Inmiddels staat ie in een grote bloempot van Elho op de kast.

Wie wonen er in jouw huis? (Heb je een vriend/man, kinderen of huisdieren?)

Ik woon samen met mijn vriend, onze konijnen Nijnie en Gijs en onze hond Guusje (@teckelGuusje) in ons huis in Duitsland.
Foto 3
In de woonkamer hebben wij een soort nis. Ik heb lang getwijfeld hoe we deze nis zo mooi mogelijk konden opvullen en tegelijkertijd bij de woonkamer konden betrekken. Aangezien er weinig plekken in de woonkamer zijn waar we spulletjes uitstallen, heb ik ervoor gekozen om hier een mooie, open kast van Ikea te plaatsen waarin we spullen kunnen zetten die we mooi vinden, zodat de rest van de woonkamer rustig blijft. Ondertussen heb ik al best veel mooie spullen gekocht, gekregen of geërfd. In deze kast staan ze te pronken en regelmatig verander ik de samenstelling. De designspulletjes komen van Mathes en Intermezzo.

Hoe omschrijf je de stijl van jouw interieur?

Momenteel zou ik mijn stijl willen omschrijven als eigentijds en een beetje minimalistisch met een landelijke twist. Die landelijke twist zit er nog in, omdat ons appartement, waar we eerst woonden, heel erg landelijk was ingericht. Het nieuwe huis vroeg om een andere stijl. Sommige meubels hebben we vervangen, andere meubels niet, omdat ze door meer daglicht in de woonkamer, de nieuwe samenstelling en de grotere ruimte een andere uitstraling hebben gekregen. Onze houten eetkamertafel met ruw blad, wijnvlekken en kaarsvet zal ik niet snel wegdoen en dit vind ik echt een landelijk woonitem. Toch past het prima bij ons “nieuwe” interieur. Het minimalisme komt tot uiting door de witte basis en twee vaste plekken waar een aantal designspulletjes een plekje hebben gekregen.
Foto 2
Een van mijn hobby’s is dus fotograferen. Op mijn Instagram account vind je daarom genoeg detailfoto’s. En deze foto laat goed zien waarom groen en wit een geslaagde combinatie is. Het is bijna een moodboard van mijn woonkamer.

Wat voor kleuren en materialen gebruik je het liefste in jouw interieur?

Ik ben altijd heel erg opzoek geweest naar rust en daglicht. Om dit zoveel mogelijk te absorberen en onze antracietkleurige vloer te compenseren, hebben we gekozen voor een witte basis. Buiten de houten eettafel hebben we dit gecombineerd met lichtgrijs en zwart. Binnen dit kleurenpalet vervangen we met en met de meubels en op die manier wordt het huis steeds meer naar onze smaak ingericht. Wat materialen betreft zie je een mix tussen kunststof en staal enerzijds en hout en stoffen anderzijds. Ik droom er nog altijd van om een mooi, licht vloerkleed bij de zithoek te leggen, maar zolang onze Guus nog van graven houdt, kunnen we dit beter niet doen.
Foto 5
Waar we in het appartement een bruine buffetkast hadden, waarin ik allerlei spulletjes uitstalde, hebben we in ons nieuwe huis gekozen voor deze strakke, dichte, witte Besta kast van Ikea. De spullen die erop staan, wisselen vaak met de dag. Dat maakt ook dat deze kast vaak op mijn feed verschijnt. De bloempotten zijn van Elho.

Welke kleur zou je nog wel eens willen gebruiken maar heb je nooit gedurfd?

Ik zou het heel erg leuk vinden om een gedeelte van een muur groen te verven. Sinds ik planten aan mijn interieur heb toegevoegd, heb ik gezien hoe mooi groen en wit samengaan. Zo is het idee ontstaan om een gedeelte van een muur groen te verven, maar dit is een grote stap voor mij. Daarnaast weet ik ook nog niet welke tint groen ik dan mooi zou vinden. Ik denk dat ik dit pas durf als het interieur definitief is ingericht. Alles op z’n tijd.
Foto 1
Vitra was natuurlijk een bekende naam voor mij, maar door Instagram heb ik de Elephant van Vitra leren kennen. Ik was op slag verliefd. Voor mijn verjaardag heeft mijn vriend bij Intermezzo in Sittard deze kleine, zwarte Elephant gekocht. Ooit hoop ik ook nog een keer de trotse eigenaar te worden van de grote versie, maar dan in het, hoe kan het ook anders, wit.

Wat is volgens jou echt een no-go in huis, op interieurgebied?

Televisies. Waarom is niet alles gewoon snoerloos? Ik heb een allergie voor snoeren. Dit is ook de reden waarom ik de hoek met de televisie vreselijk vind en nooit op de foto zet op mijn Instagram account. Het tv-meubel moet echt vervangen worden, zodat de kabels minder zichtbaar zijn. Aan het grote, zwarte gat is helaas weinig te doen, want ik kijk wel graag tv. Voor de rest vind ik dat heel veel dingen kunnen, het moet alleen wel bij elkaar passen.

Foto 8
Onze tafel is 2,50m bij 1,10m. Best wel een statement in onze woonkamer en daarom kocht ik dan ook deze grote vaas bij een bloemist. Regelmatig staat hij op tafel, omdat een “gewone” vaas toch in het niet valt op deze tafel. Maar een grote vaas vraagt ook om grote bloemen en dat is eigenlijk altijd een zoektocht. Afgelopen najaar ben ik zelf bloemen gaan plukken op een plukveld bij een boer. Van deze gigantische zonnebloemen heb ik enorm genoten!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Instagram, welke.nl, Pinterest, vtwonen, RTL Woonmagazine, Eigen Huis en Tuin, Wonen Landelijke stijl en nog veel meer. Interieur is echt mijn hobby en daar kan ik de hele dag mee bezig zijn.

Foto 7
De keuken zat er al in toen we het huis kochten. Hij was amper drie jaar oud en we vinden het een mooie keuken. Het aanrechtblad zou wat mij betreft wel een keer vervangen mogen worden door een mooi stenen blad, maar goed, wensen blijf ik altijd hebben. De pan is van Le Creuset en kochten we bij Westwing. De theedoek is van de Zeeman en ik ben zeker niet de enige die er speciaal voor omgereden is.

Waar vind jij de leukste woonaccessoires?

Vaak kom ik accessoires op internet tegen, veelal op Instagram. Dan kijk ik van welk merk iets is en dan ga ik het opzoeken. Ik ben niet zo heel erg fan van alles via internet bestellen. Ik wil het altijd even vasthebben en voelen voordat ik het koop. Veel accessoires komen van Mathes in Aachen, Intermezzo in Sittard, Intratuin en Ikea.
Foto 6
Momenteel zijn we zelf de voor- en achtertuin onder handen aan het nemen. Het zal nog wel lang duren voordat alles klaar is. Ik vind het leuk om het zelf te doen en daarnaast besparen we veel geld door het niet uit te besteden. In de zomer van 2017 hebben we geprobeerd om het gewoon gezellig te maken met hoe de tuin was toen we het huis kochten. We hebben hier veel gezellige avonden beleefd. De tafel kregen we van een vriend. Ik heb er zelf witte Ikea-poten onder gemaakt. De barbecue welke wij als buitenhaard gebruiken, hebben de vorige bewoners achtergelaten.

Wat is jouw favoriete plek in huis?

De woonkamer. Door de grote eetkamertafel en de ruime zithoek is er genoeg plaats om te werken, te eten en tv te kijken. Dit is ook de ruimte die het meest af is van alle ruimtes in huis. Hier nodigen we vrienden uit; hier kunnen we na een lange dag werken neerploffen; hier voelen wij ons echt thuis.
Foto 7

Waarom ben je begonnen met het vastleggen van jouw interieur op instagram?

Ik hoorde steeds meer mensen over Instagram, maar ik wist niet zo goed wat ik daarmee moest. Ik had van Instagram het beeld van een soort tweede Facebook. In februari 2017 maakte ik uit nieuwsgierigheid toch een account aan onder mijn eigen naam. Ik heb af en toe wat foto’s gedeeld, maar meer niet. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat heel veel mensen hun interieur deelden op Instagram. Dat leek mij ook heel erg leuk. Ik ben dat toen een beetje gaan proberen en dat beviel mij ontzettend. Op die manier kon ik mijn hobby’s fotografie, interieur en diy combineren. In augustus heb ik daarom mijn naam veranderd naar @at.my.home en ben ik mij volledig gaan richten op interieurfoto’s. Sinds oktober post ik bijna dagelijks een foto.

Foto 10
Wij hebben een enorme slaapkamer met eigenlijk alleen een bed en twee nachtkastjes. Het bed slaapt overigens heerlijk. We kochten het bed en de matrassen bij Tempur. Door de elektrische bedbodems is het heerlijk om ’s avonds nog even een boekje te lezen of lekker ideeën op te doen op Instagram. De kussenslopen kocht ik bij de Zeeman.
We willen Godelieve bedanken voor een kijkje in haar prachtige interieur en vergeet haar niet te volgen op haar prachtige Instagram account @at.my.home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.