MOMMY-TO-BE | Loes

In onze populaire rubriek “MOMMY TO BE” interviewen we zwangere mama’s. We vragen ze het (positie)hemd van het lijf over zwanger worden, zwanger zijn, waar ze shoppen, hoe ze zich voelen en nog veel meer preggo-stuff.

EVEN VOORSTELLEN!

Wie ben je, wat doe je, en hoe ziet je gezin er uit?

Mijn naam is Loes Heijmans-Beek. Ik ben 34 jaar, getrouwd met mijn jeugdliefde Remco en samen hebben wij een zoontje Jan (2015). Momenteel ben ik 32 weken zwanger en verwachten wij in juli ons tweede jongetje. Sinds 2009 heb ik mijn eigen bedrijf als wedding-planner, Fabuloes Weddings. Toen ik twintig jaar was kreeg ik de diagnose diabetes type 1, een diagnose die mijn leven veranderde. In 2015 verscheen mijn eerste boek over het leven met diabetes (Doe mij maar Diabetes) en in april 2018 is het vervolg hierop ‘Doe mij maar diabetes … en een baby’ verschenen, dat mijn zwangerschap, bevalling en het moederschap met diabetes beschrijft. Tevens geef ik lezingen over diabetes voor patiënten en zorgverleners en maak ik maandelijks Diabetes TV voor de community diabetestype1.nl

Hoeveelste zwangerschap is dit?

Dit blijft eigenlijk altijd een moeilijke vraag. Want het is ons 2e kindje maar intussen al mijn 5e zwangerschap. Drie keer ging het in een redelijk vroeg stadium mis (tussen de 6 en 10 weken). De reden hiervan is niet te achterhalen, maar ik verwacht wel dat mijn diabetes hierin een rol heeft gespeeld, want daarmee is de kans op een miskraam groter dan bij een gezond persoon. Het heeft me des te meer doen inzien hoe groot het wonder is van al die gezonde kindjes die op de wereld worden gezet. Het is niet allemaal zo vanzelfsprekend als men misschien denkt.

Toen ik zwanger was van Jan heb ik ook echt wel heel veel stress gehad, of het allemaal wel goed ging komen qua medische achtergrond enzo. Die stress zorgde ervoor dat mijn bloedsuiker nog moeilijker te reguleren was dan normaal. Nu leef ik veel meer in de wetenschap dat ik al ooit een gezond kind op de wereld heb gezet en heb ik er alle vertrouwen in dat me dat nog wel een keer gaat lukken. Dat geeft me heel veel rust, waardoor ik deze zwangerschap in dat opzicht wel beter doorkom. Fysiek is het echter wel een stuk zwaarder. Mijn buik is enorm. Toen ik 25 weken zwanger was begonnen mensen al te vragen of de baby bijna kwam. En als je dan een peuter rond hebt rennen thuis, is het ook best lastig om je rust even te kunnen pakken. Dus ik ben blij dat het einde nu bijna in zicht is!

Weet je het geslacht al, of blijft het een verassing tot de geboorte?

We krijgen weer een jongen! Ik ben heel praktisch ingesteld dus wilde het vooral om die reden weten. Bij de eerste wisten we het ook. Een zwangerschap heeft al genoeg verrassingen in petto, dit wilde ik niet tot de geboorte afwachten haha! Dus het wordt een echt mannengezin dadelijk, waar ik heel erg naar uitkijk! Lekker ravotten met de jongens, iets dat ik als klein meisje ook al deed. Ik ben nooit van de poppen, staartjes of echte meiden-dingen geweest, dus voel me heerlijk als jongens-mama!

Is de babykamer al helemaal af, en hoe ziet die er uit?

Wat betreft de babykamer hebben we niet veel hoeven te veranderen. Jan is naar een andere kamer verhuisd en de baby krijgt zijn kamertje. Ik ben nog steeds heel blij met de houten huisjes die Remco destijds zelf in elkaar heeft geknutseld. Ik wilde dergelijke plankjes voor boven de commode maar kon het nergens vinden. Toen ik hem liet zien waar ik naar op zoek was zei hij; ‘ooooh maar dat maak ik toch zo zelf’ Haha, heerlijk zo`n handige man in huis. Ik wil de babykamer vooral rustig houden, en houd van de zwart witte accessoires. Veel daarvan is van -A Little Lovely Company-, een superleuk merk!

Ga je thuis of in het ziekenhuis bevallen?

Vanwege de diabetes moet ik in het ziekenhuis bevallen. Over het algemeen zijn baby’s van mama’s met diabetes aan de zware kant, Jan woog 5236 gram bij de geboorte. En dat was toen ik bij 38 weken werd ingeleid. Na 30 uur werd dat uiteindelijk toch een keizersnede. Omdat ook deze jongeman al weer flink voorloopt qua groei, gaan we nu voor een geplande keizersnede en ik moet zeggen dat dat me wel een rustig gevoel geeft.

Wat heb je allemaal geshopt voor de baby?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niet veel geshopt heb deze keer, ik moest me wel echt inhouden maar had nog zoveel liggen van Jan. Maar ik krijg wel leuke dingen, zoals dit rompertje van een collega, echt superlief!

20180605_105033~2.jpg

Heb je last van vreemde cravings of staan dingen je ineens tegen?

Hartig, zout en vet! De eerste weken at ik het liefst een zak paprikachips leeg met daarnaast een pot mayo om in te dippen! En ik lustte geen thee meer, terwijl ik dat normaal de hele dag door dronk. Gelukkig trok dat allebei een beetje bij na een maand of 4, want gezonde voeding is toch wel erg belangrijk natuurlijk voor mij en het kindje, maar ook voor mijn diabetes.

Wat ga je na de bevalling als eerste weer doen of eten wat je nu je zwanger bent niet mag.

Ik kijk nu al uit naar een zwoel zomeravondje met toastjes filet americain en een lekker koel roseetje

Zou je hierna nog meer kindjes willen?

Nee we houden het bij twee. Ik heb het mentaal en fysiek best wel als zwaar ervaren om zwanger te zijn met diabetes. Ik hoop dadelijk twee gezonde kindjes op de wereld te hebben gezet, waar ik ongelofelijk dankbaar voor ben.

Wat draag je het liefst nu je zwanger bent en waarom?

Ik draag het liefst jurkjes, dat knelt niet zo erg als een broek en is lekker luchtig, wat wel fijn is als je zwanger bent in de zomer. Alleen…omdat mijn buik zo enorm is worden jurkjes die een maand geleden nog prima zaten, nu opeens veel te kort! Ik had van mijn eerste zwangerschap nog een mooi zwart jurkje dat ik op de bruiloften aan kon, maar toen ik met 30 weken een bruiloft draaide, was dat al echt geen gezicht meer. Veel te kort! Toen heb ik maar een oud jurkje (niet eens zwangerschap, maar toen de modellen nog een stukje langer waren) uit de kast getrokken en was ik gered!

Vind of vond je het lastig om een naam te kiezen? Waren jij en je partner het er snel over eens?

De naam Jan hadden we al ruim voordat ik voor de 1e keer zwanger werd. Maar bij een tweede is het dan toch lastiger. Het moet bij elkaar passen, niet gek klinken, en er is zoveel keuze! Ik denk dat we eruit zijn nu…

Lieve Loes, bedankt voor je leuke heldere antwoorden. wij wensen je veel sterkte met de laatste loodjes, een voorspoedige bevalling en geniet straks heerlijk van al je mannen.

X Margje


Ben je zwanger en lijkt het je leuk om mee te doen aan deze populaire rubriek op Zusthave.nl? Stuur dan een mailtje naar zusthave@gmail.com of reageer via het contactformulier voor alle info.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.