Kip Kerrie |Recept

In de supermarkt zijn er van verschillende bekende merken pakjes saus-mix te vinden of zelfs complete maaltijd-pakketten. Handig.. Jazeker! Vooral op drukke dagen dat je even snel wat in elkaar moet flansen. Maar heel veel sauzen zijn zelf heel makkelijk te maken, en kosten helemaal niet zoveel extra tijd of moeite. Vandaag deel ik mijn Kip-Kerrie-recept.

Het lastige voor mij om een recept uit te schrijven is dat ik vooral op oog, smaak en gevoel kook. Ik zal proberen de hoeveelheden er zoveel mogelijk bij te zetten. Heb je hierna nog vragen, stel ze gerust. Laat dan even een berichtje achter in de comments.

20180523_173206.jpg

Ingrediënten

(Recept voor plusminus 4 pers)

 • Kipfilet-blokjes (500 gr)
 • Klein potje doperwtjes
 • 1 grote of 2 kleine uien
 • 2 kippen-bouillon blokjes
 • Bloem (4 el)
 • Roomboter (plm 50 gr)
 • Kerriepoeder (3 el)
 • Rijst (4 kopjes)
 • Melk (500 ml)
 • Bakolie
 • peper en zout

Oke, daar gaan we!

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Ik gebruik het liefst Surinaamse rijst en bereid het in een rijstkoker. Snipper alvast de ui(en) en snijd de kipfilet in blokjes, of gebruik net als ik voorgesneden kipfilet-blokjes.

Maak van de boter en bloem een roux en voeg daar alvast twee-derde van de kerriepoeder aan toe. Giet de helft van de “Koude” melk erbij en roer met een garde tot alle klontjes weg zijn. Het is belangrijk dat de melk koud wordt toegevoegd omdat dan de klontjes makkelijk oplossen. Zodra dit een mooie gladde massa is mag de rest van de melk erbij en verkruimel ook je de bouillonblokjes in de saus. Breng dit langzaam aan de kook en blijf geregeld doorroeren om aankoeken te voorkomen.

Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en laat goed heet worden. Doe de olie in de pan en bak de uien glazig, voeg de kip toe en bak al omscheppend vijf tot acht minuten. Bak de laatste twee minuten een derde van de kerriepoeder mee. houd ondertussen de saus goed in de gaten en blijf doorroeren. (zet eventueel het vuur even uit)

Laat de doperwtjes uitlekken en voeg die samen met de kip toe aan de kerriesaus. Laat dit op laag vuur nog even doorwarmen en voeg naar smaak peper, zout en eventueel nog wat extra kerriepoeder toe.

Serveer met de rijst en ik zou zeggen, “EET SMAKELIJK”!

Variatie-tips

Dit is een vrij basic recept maar je kunt er nog zoveel meer aan toevoegen.

 • Bloemkool en kerrie zijn hele goede vrienden. vervang de doperwtjes voor kleine bloemkool-roosjes. (blancheer ze dan wel even van te voren)
 • Extra groente – Ook prei, paprika, champignons en courgette doen het goed in dit gerecht.
 • Makkelijk – Bak een Italiaanse voorgesneden groente-mix mee.
 • Pittig – Houd je van wat meer pit, voeg een fijngesneden Spaanse peper toe of wat chilipoeder.
 • Een zoetje – Voeg op het laatst wat blokjes ananas toe aan de saus.
 • Heb je saus over? Zet het na afkoelen in de koelkast. Ik maak er dan de volgende dag kerrie-flappen van. Plakjes bladerdeeg uit de vriezer, even laten ontdooien, vullen met de saus, 12 tot 15 minuutjes in de oven op 180 gr en klaar. Je kunt ze ook kleiner maken en als borrelhapje serveren.

Al trek gekregen? Ga je dit gerecht ook maken? Laat het me weten in een reactie, vind ik leuk!

X Margje

Een gedachte over “Kip Kerrie |Recept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.