Ideeën voor de veranda

Aangezien we binnenkort gaan beginnen aan onze veranda ben ik mij al enigsinds aan het oriënteren op tuinmeubels en decoratie. Een fijne loungebank mag daarbij niet ontbreken. Maar omdat al ons geld in de bouw van het hok en de tuin zit blijft er weinig over om los te gaan met het aanschaffen met gave items voor in de tuin. Daarom ben ik opzoek gegaan naar betaalbare alternatieven en deze deel ik vandaag in deze blog!

Er zijn online enorm gave loungebanken te vinden voor buiten, maar daar betaal je dan ook de hoofdprijs voor. Na heel veel research te hebben gedaan heb ik besloten om zelf met steigerhout aan de slag te gaan om de perfecte bank te kunnen realiseren en daarmee ook kosten te besparen. Ik heb er nog niet honderd procent vertrouwen in dat mij dit gaat lukken maar ik ga hoe dan ook een poging wagen! Hoe dit afloopt kun je te zijner tijd op de blog lezen. Ik heb inmiddels de afmetingen bepaald en uitgerekend wat voor materialen ik nodig ben. Ik heb gekozen om een L-vormige bank te maken met een losse hocker die gebruikt kan worden als tafel, als extra zitplaats maar ook om een extra lounge gedeelte te realiseren (zoals op de afbeelding). Ook zal de bovenkant een klep vormen zodat er kussens in opgeborgen kunnen worden. Handig zo’n hocker!

veranda

Ik heb een bovenaanzicht gemaakt van de veranda op schaal, zo krijg je een idee hoe het er uit zal komen te zien en hoe de ruimte gevuld moet worden. De bank zal een enorme ruimte innemen. Ik wil een bank met voldoende zitruimte, waar je met meerdere mensen op kunt zitten maar ook heel aangenaam op kunt loungen. De binnenmaat van de bank is 200x300cm. Aangezien we een strak budget hebben, wil ik niet honderden euro’s uitgeven aan kussen op maat laten maken en heb ik daarom gekozen om de afmetingen af te stemmen op 3 bankkussens van 50x150cm (afbeelding hier beneden) en heel veel gezellige rugkussentjes die ik waarschijnlijk ga vinden bij een Action, Kwantum of Xenos.

Hartman bankkussen Havana grijs 150cm
Robin-Design.nl

De veranda word tegen de achterkant van ons huis aan geplaatst. Op het bovenaanzicht van de veranda zit een deur waar je direct bij ons de keuken in stapt. Aan de voorkant van de veranda zou ik graag een strookje tuin willen creëren, aangezien de rest van ons erf volledig bestraat is. Er word een opstapje gemaakt om het hoogteverschil van de veranda en de bestrating op te vangen, dit ziet er ook nog een heel gezellig uit! Aan de rechterkant op de afbeelding zitten wij 35cm verwijderd van de buren en is dus een windscherm of dichte zijkant onnodig. Aan de linkerkant op de afbeelding wél aangezien we daar als het hard waait meteen op de wind zitten. Hiervoor heb ik al een windscherm aangeschaft zoals je in deze shoplog kon zien! Oók een barbecue  en vuurschaal mogen niet ontbreken in de veranda (deze zijn inmiddels al aanschaft, hihi).

Voor op de hocker ben ik opzoek naar een groot dienblad aangezien steigerhout niet altijd recht is, is dat wel praktisch. Een aantal gezellige lantaarns op de grond met wat solarlampjes en een prikkabel! (zie hieronder) Een krukje, wat groene plantjes, een leuk mandje om plaids in te bewaren en een schoenenrekje..

Party lampen voor binnen en buiten
Wilpe.com

Om het écht af te maken zouden een buitenkleed en hangstoel eigenlijk niet mogen ontbreken. Het is een ware hype op het moment en ik doe er stiekem net zo hard aan mee, ik vind al die trends gewoon helemaal leuk! Ik heb nog geen leuk betaalbaar buitenkleed kunnen spotten helaas. Én die hangstoelen, ZO MOOI! Maar óók niet te betalen!

Heb jij nog een leuke budget-tip voor in de tuin of op de veranda? Laat het mij weten in de reacties!

Veel liefs, Berber.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.