Ik wil blond, en jij moet mij helpen! | MIJN HAARVERHAAL

Als klein meisje had ik het meest prachtige haar. Een dikke bos lange blonde lokken. Ik vond haarverf altijd enorm interessant en kreeg rond mijn 10e voor het eerst een rood gekleurd (uitwasbaar) lokje, op een gegeven moment werden dat lokjes. Van rood tot roze en paars tot bruin. Ik weet nog goed dat ik in de eerste klas van de middelbare school roze lokjes kreeg en na het uitspoelen bleek mijn hele haar roze! Dat vond ik niet erg, ik was namelijk niet echt van het halve werk. Alles of niks! Dolblij met mijn dikke bos roze haren.. Maar dat veranderde al snel op de middelbare school.

megan-lewis-601414-unsplash.jpg

Ik werd al snel een doelwit op school.. Roze haar, een gekke paarse bril, een stevige bouw én dan ook nog eens verlegen. Dat was geen goede combinatie. Onze school bestond uit 2 gebouwen in dezelfde straat. Op het ene gebouw zaten de eerste en tweede klassers en op het andere gebouw (‘de bovenbouw’) zaten de derde en vierde klassers. Ik had gelukkig een paar klasgenoten waar ik goed mee op kon schieten wat deze 2 jaar nog een beetje draagbaar hebben gemaakt.

Inmiddels zat ik op de bovenbouw op Punt.NL (wat inmiddels al niet meer bestaat) een leeromgeving waar je zelfstandig mocht leren en lessen volgen grotendeels apart van de menigte aan klassen. Je moest veel presenteren, waar ik een hekel aan had. Maar je kreeg enorm veel vrijheid om je eigen dag in te delen. Ik was inmiddels afgestapt van de gekke haarkleuren, had ‘normale’ kleding en droeg een simpel brilletje in plaats van dat gekke paarse ding. Ik geloof dat ik nog even blond ben geweest maar al snel in de derde klas begon met mijn haar donkerbruin te verven. Ik had al wel eens een stuk van mijn haar afgeknipt (á 30cm) maar toen had ik nog steeds lang haar.

Op een gegeven moment heb ik een bob laten knippen bij de kapper wat overigens ook de eerste keer was dat ik naar een kapper ging. Ik was ongeveer 15. Voorheen knipte mijn moeder altijd nog zelf mijn haar, al was dat niet vaak nodig aangezien mijn puntjes gezond bleven kon ik zo een jaar zonder mijn haar te knippen. Vanaf mijn 14e tot mijn 18e heb ik mijn haar donkerbruin geverfd en daarna wou ik graag weer back to my roots: blond..

Ik ging (verstandig) naar een kapper, deze vertelde mij natuurlijk dat dat niet in één keer mogelijk was. Dus besloot ze highlights te zetten. Nadat ik bij de kapper vandaan kwam was ik niet tevreden. Ik had €70,- betaald voor 70 highlights + ik had er nog 20 gratis gekregen omdat de eigenaar het er te weinig vond in mijn dikke bos haar wat inmiddels alweer bijna op mijn billen hing. Ik was niet van plan om nogmaals zoveel geld uit te geven aan nog  10 sessies highlights voordat het überhaupt een beetje blond zou gaan lijken. En daarom ben ik samen met mijn zus aan de slag gegaan. Wél highlights maar veel dikkere secties dan een kapper zou nemen zodat het sneller blond zou worden en een stuk minder ging kosten.

Wat ik daarna heb gedaan weet ik niet meer, maar het was in iedergeval blond. Hoe ik het in mijn hoofd heb gekregen om het later weer bruin te verven kan ik mij niet meer herinneren maar later heb ik het opnieuw moeten ontkleuren wat ik zelf heb gedaan, ik had geen geduld en heb alles in één keer geverfd wat overigens nog niet zo slecht was uitgepakt! Ook daarna heb ik weer iets gedaan, ik weet niet hoe maar ik besloot één vierde van mijn hoofd kaal te scheren. En wou een heel donker paarse uitgroei creëren maar dat werd op dat pas geblondeerde haar paarser dan paars. Gelukkig waste deze ‘permanente’ haarverf er redelijk snel uit en heb ik het later donkerblond geverfd wat er al een stuk beter uitzag.

Op een gegeven moment besloot ik mijn uitgroei donkerbruin te verven wat er voor zorgde dat ik elke maand weer mijn uitgroei kon gaan verven terwijl ik juist van het verven af wou door blond te gaan. Mijn blonde lokken waren inmiddels grijs door mijn haar te weken in zilvershampoo. Toen mijn uitgroei voorbij mijn oren kwam en alleen mijn staart nog maar blond was besloot ik maar dat het beter was om het maar weer bruin te verven want ik wou het niet weer blonderen (waarom weet ik dus ook niet?!)

Inmiddels is het alweer een tijdje donker en besloot ik een aantal weken geleden dat ik toch maar weer blond wou omdat ik gek werd van die lichte uitgroei i.c.m. dat donkerbruine haar (bijna zwart). Ik stuurde mijn zus een berichtje: ‘IK WIL BLOND EN JIJ MOET MIJ HELPEN!’ Zo gezegd, zo gedaan zijn we afgelopen vrijdag begonnen met het ontkleuren van mijn haar. De avond ervoor had ik mijn hele haar doordrengt in kokosolie en heb hiermee geslapen om de schade hopelijk een beetje te beperken.

In 3 delen hebben we het ontkleurd aangezien je redelijk snel moet werken omdat anders het onderste haar al afbreekt terwijl het bovenste haar nog ingesmeerd moet worden. Tijdens deze gezellige ontkleuringssessie heb ik ook nog een paar highlights gezet bij Margje. Na een stuk of 6-8 uren waren we er wel redelijk klaar mee. En mijn haar ZAG ER ook nog eens NIET UIT! De puntjes kon ik uitelkaar trekken omdat daar waarschijnlijk nog een oude blonderingslaag onder heeft gezeten. En de rest was redelijk lapjeskat. Donkere stukken gemengd met rood, oranje geel en wit.

De volgende dag moest ik even werken en durfde ik niet zo over straat en besloot ik s’ochtends eerst nog een ‘bleach-wash’ te doen op de donkere stukken. Een bleach-wash is ontkleuring verdund met shampoo zodat het wat minder sterk is en de schade aan het haar hopelijk een beetje beperkt. Aangezien mijn punten al ernstig beschadigd zijn heb ik het hier niet op aangebracht en ook niet op de uitgroei. Alleen op de middenstukken. Nadat dit er uitgespoeld werd was het nog steeds afschuwelijk en besloot ik er donkerblond overheen te gooien, dit heeft het geheel een beetje oranje gemaakt maar het waren in ieder geval niet allemaal random vlekken. De dag daarop: zondag. Heb ik ook s’ochtends er nog een pakje donkerblond overheen gedaan omdat ik dacht dat het de dag er voor niet goed had gepakt omdat ik het het aangebracht op zeiknat haar. Het kwam er hetzelfde uit te zien.

Inmiddels loop ik deze hele week al met oranje-poging-tot-blond-haar en ben ik aan het nadenken wat ik verder zal met mijn haar. Zal ik het met rust laten of toch verder gaan..

Veel liefs, Berber.
Advertenties

Een gedachte over “Ik wil blond, en jij moet mij helpen! | MIJN HAARVERHAAL

 1. Wat een avontuur. Ik zou de volgende drie dingen aanraden:
  1 laat je haar een week met rust hoe moeilijk ook
  2 brainstorm naar ideeen in die week of kijk op google
  3 je haar groeit vanzelf weer blond én je hebt je lesje geleerd. Tenzij je wilt dat je hele haar kapot gaat en je zonder al te veel haar over straat wilt zou ik al die pakjes bleek etc. even aan de kant leggen. En anders aan iemand anders geven of weggooien.
  Ook deze keer zou je highlights kunnen zetten tot deze kleur is uitgegroeid en met trots je nieuwe oranje coupe te rocken!
  Xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.