Dag basisschool | Renee 12 jaar

Ik heb ernaar uitgekeken en voor gevreesd. Een nieuwe fase breekt aan. Stukje bij beetje laat je je kind los, maar dit vind ik wel een heel taai lint die ik als moeder door moet knippen. Zij is er aan toe, dat voel ik en weet ik. Maar ben ik dat ook? Ik begrijp nu de zorgen van mijn moeder over mij vroeger. Renee is nog zo puur, lief en onschuldig. Na deze zomer wordt haar wereld groter en zelfstandiger, ze gaat naar de grote school.

IMG-20180707-WA0017~2.jpg

Vorige week vrijdag was Renee jarig en werd ze 12 jaar. Omdat ze die dag terug kwam van drie dagen schoolkamp op Ameland hebben we het die zondag pas gevierd. Zaterdag zijn zij en ik samen gaan shoppen voor haar verjaardag. Ze wilde voor haar verjaardag graag met mij naar de Primark voor nieuwe kleding, ook wilde ze kijken voor een schooltas. Voor kleding zijn we zeer goed geslaagd, met een goedgevulde tas kwamen we thuis, de schooltas gaan we elders nog scoren.

Het was die zondag prachtig weer dus konden we heerlijk met zijn allen buiten zitten. Cadeautjes, koffie met taart, hapjes en drankjes, we hebben een gezellige middag gehad. Renee heeft zich die dag geloof ik wel vier keer verkleed, alles wat we die dag ervoor hadden gekocht moest even aan. Heerlijk om te zien dat ze er zo blij mee is en eigenlijk niet kon kiezen wat nou haar verjaardags-outfit zou worden. Wat is het een grote dame aan het worden.

Over anderhalve week is de eind-musical op school en sluiten we de basisschool-periode af. Best wel een momentje! Na de zomervakantie stapt ze op haar fiets om elke dag 10 kilometer naar school te fietsen, naar een nieuwe klas, nieuwe indrukken, verschillende leerkrachten en nieuwe mensen. Hoe spannend ik het ook vind, vertrouw ik erop dat het allemaal wel losloopt. Ze is heel sociaal en maakt daardoor gemakkelijk nieuwe vrienden. Ik verwacht dat haar contacten in haar telefoon na één week verdubbeld of verdrievoudigd zullen zijn. Want tsja dat mobieltje is niet meer weg te denken in het moderne puberleven.

Lieve Renee, ik weet dat je je moeders blogs leest… Heel veel succes op de havo, ik ben supertrots op je en weet dat je het fantastisch gaat doen. Werk hard, blijf jezelf en maak veel plezier. Love you <3

X Margje (Mem)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.