Macramé plantenhanger maken | DIY

Handwerk is helemaal hip! En daarom besloot ik zelf een plantenhanger te maken. Er is veel groen te vinden in het huis van nu. Ik ben creatief maar moet je moet er zeker niet teveel spullen voor hoeven aan te schaffen. Lekker simpel, daar hou ik van.. En daarom vandaag de meest simpele DIY plantenhanger maken op Zusthave!

De enige items die nodig hebt zijn:

  • Potje/glaasje
  • Touw, wol of textielgaren (3x á300cm)
  • Schaar
  • Meetlint

 


 

Ik heb gekozen voor een potje van de Action (€2,49) en touw van de Action (€1,49). Je begint met het uitmeten van 3 strengen touw á 300cm. (afhankelijk van de grootte van het potje) Je vouwt ze dubbel en maakt er een knoop in. (zie onderstaande foto) Als het goed is heb je nu een knoop met zes losse draden.

Vervolgens leg je de knoop in het middel van het over de kop gelegen potje om te zien waar je de eerste knoopjes wilt laten beginnen. Maak van de zes losse draden drie groepjes. Pak twee draden vast en maak op een goede hoogte een simpele knoop. Herhaal dit totdat je drie bundeltjes hebt. Het is belangrijk dat je de knopen bij elk bundeltje op gelijke hoogte maakt.Waar ik mijn duim op de foto heb gepositioneerd wou ik dat mijn eerste knoop zou beginnen.

 

Om de knoopjes gelijk te krijgen lag ik mijn duim op de plek waar de knoop moest beginnen. Ik zorgde dat ik een losse knoop creëerde zodat ik de knoop met mijn duim nog op het touw kon verplaatsen naar de gewenste plek.

img_0934

Elk bundeltje bestaat uit twee draden. Nu ga je de drie bundels met elkaar verbinden. Pak van elke bundel een draad en verbind deze met een draad van een bundel ernaast. Dit doe je door er wederom een knoop in te maken.

img_0939

Ik heb ervoor gekozen om de uiteindes te vlechten en vervolgens een lus te maken waar de plantenhanger aan kan hangen. Ik heb er zelf voor gekozen om het uiteinde eerst te vlechten voordat ik er een lus in heb gemaakt.

Het enige wat je nog staat te doen is hem ophangen!

Veel liefs, Berber.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.