Dreumesmelk of gewone melk

Zodra je kleintje 1 jaar is, is het geen baby meer maar een dreumes. Zonder er bij na te denken kocht ik het volgende nummer opvolgmelk, vanaf 12 maanden. Ik hoorde en las dat dat helemaal niet nodig is en je kleintje het nu prima kan doen op gewone (halfvolle) melk. Zelf vond ik dit wat rigoureus.

Je bergt de slingers en ballonnen op, ruimt je huis op, waar het lijkt of er een storm heeft gewoed en bekijkt alle cadeau`s nog een keer. Wat is je kleintje verwend. 1 jaar, wat een mijlpaal.

Het gaat er bij mij gewoon niet in dat je dan van de ene op de andere dag (1 jaar en 1 dag) zomaar het pak melkpoeder aan de kant gooit en de fles of beker van dreumes vult met gewone melk, dat moet toch een shock zijn. Hoe ik dat bij Renee heb gedaan kan ik me niet meer herinneren, tsja dat is dan ook al twaalf jaar geleden en sindsdien is er veel veranderd. Diksap en roosvicee was toen nog dikke prima, werd zelfs aanbevolen. Ik moet eerlijk bekennen dat Amber het ook nog krijgt maar dan wel in mindere mate.

Voor mij voelde het niet goed om de melkpoeder zo rigoureus aan de kant te gooien en besloot de gewone melk langzaam in te voeren. Tot nog toe kreeg ze drie keer per dag opvolgmelk. `S morgens om pap van te maken (lepelen), bij haar lunch in een tuitbeker en `s avonds voor het slapen in een fles. Ik ben begonnen haar pap te maken met gewone melk en ben na een aantal weken ook bij de lunch gewone melk aan gaan bieden. Ze keek de eerste keer een beetje vreemd dat het koud was maar accepteerde het al snel, dat ging prima.

Amber is nu twintig maanden en kreeg voor het slapen nog steeds een fles warme dreumesmelk. Ik weet niet wat het is, maar op één of andere manier kon ik er nog steeds geen afscheid van nemen. Het is zo`n fijn momentje voor het slapen en zo bleef ze toch nog een beetje mijn baby. Sinds een week of twee geeft ze ineens zelf aan de fles niet meer te willen, ze heeft zelf besloten er nu toch echt te groot voor te zijn.

Herkenbaar? Hoe hebben jullie gewone melk geïntroduceerd en vanaf welke leeftijd? Krijgt jouw kindje nog een avondfles voor het slapen, of allang niet meer? Ik ben erg benieuwd, laat het me weten in een reactie.

X Margje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.