Goed nieuws!

Zó, dat is lang geleden. Toch maar besloten om weer eens achter mijn laptop te kruipen. Ik heb het net even nagekeken en kom erachter dat exact 2 maanden geleden mijn laatste blogpost online kwam.. Wat vliegt de tijd voorbij, zonder dat je het in de gaten hebt. In deze blog vertel ik jullie wat er allemaal gebeurd is de afgelopen weken, met heel goed nieuws!

victoria-bilsborough-653349-unsplash

Toen ik in juli 2016 mijn monteursopleiding had afgerond werd het tijd om opzoek te gaan naar een baan. Ik was al zeker dat het niet onder een auto in een autogarage zou gaan worden, maar er waren toch genoeg banen die op een bepaalde manier affiniteit met de branche zouden hebben. Het liefst zou ik de weg op willen, maar ik was vastberaden om alles met beide handen aan te pakken. Dus zou het niet mijn ‘droombaan’ zijn was dat ook prima.. Zolang ik maar een centje kon verdienen! Na tientallen sollicitaties kwam ik erachter dat bedrijven het blijkbaar niet belangrijk vonden om een sollicitant op wat voor manier dan ook te laten weten hoe de sollicitatieprocedure was afgelopen. En zo bleef ik dus maar brieven schrijven, voor niets! Via vacaturesites, e-mail en de post. Óók stond ik ingeschreven bij 3 uitzendbureaus. Werkelijk hooguit 5% van de bedrijven waarbij ik heb gesolliciteerd gaf een reactie. En dat was helaas altijd negatief.

In totaal ben ik in 2 jaar op 4 gesprekken geweest. Bij de eerste was de keuze helaas niet op mij gevallen, en bij de tweede sollicitatie werd ik ervan verzekerd door het uitzendbureau dat ik wel werd aangenomen waarna ik 2 dagen later te horen kreeg dat ik tóch ‘te ver weg woonde’. De laatste 2 gesprekken vonden plaats in de afgelopen 2 maanden. Bij de derde werd ik wonder boven wonder aangenomen.. Waarna ik 2 dagen later een reactie kreeg van een ander bedrijf: iets wat mij veel meer aansprak dan de aangenomen baan. Ik wist dat dit was wat ik wou, en vroeg de belangrijkste mensen in mijn omgeving om hun mening. En iedereen zei: Nee heb je, Ja kun je krijgen. Zo gezegd, zo gedaan.. Ik reageerde vol enthousiasme op het bedrijf.

Een aantal dagen later ging ik op gesprek en aan het einde van die week/begin volgende week zou ik bericht krijgen. Ik had mij er al volledig op ingesteld dat ik niet was aangenomen om teleurstelling te voorkomen. En zo werd ik op maandag exact 12:00uur s’middags gebeld door het bedrijf met goed bericht! Ik werd aangenomen! Zo blij als ik was, vergat ik even het andere bedrijf. Zo heb je 2 jaar niks, en zo heb je 2 banen in 2 weken. Ik besloot het eerste bedrijf waarvan ik vooraf al wist dat ik dat zou cancelen als ik werd aangenomen bij het andere bedrijf pas te informeren nadat ik had getekend. En zo tekende ik de volgende dag alle papieren en besloot ik de filiaalmanager van dit bedrijf zo fatsoenlijk mogelijk te laten weten dat ik tóch een andere baan had gevonden die mij meer aansprak. Vol begrip kreeg ik reactie, en tekende ik mijn ontslag voordat ik was begonnen met deze baan.

Inmiddels is het een beetje doorgedrongen dat ik na 2 jaar eindelijk een baan heb gevonden. Dit betekent wél dat ik voortaan iedere dag van 9-5 aan het werk ben en dat ik véél minder vrije tijd overhoud dan in mijn huidige situatie. Ik zal weer gaan proberen om iedere week een artikel te schrijven, maar of dit lukt wil ik niet beloven..

PS: Hou onze blog in de gaten want er komt een té gekke samenwerking aan!

Veel liefs, Berber.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.