Ze wil alleen nog maar zelf eten

Zelf leren eten, pff wat is dat een gedoe zeg. Dat ze het uiteindelijk zelf zal moeten kunnen is natuurlijk logisch en wel zo praktisch. Toch had ik bedacht dit stap voor stap te gaan introduceren, zij dacht daar heel anders over.

Vorige week kon je lezen dat ze de fles al aan banden heeft gelegd.  Mevrouw vindt zichzelf daar al veel te groot voor. Nu bedacht ze dat ze dan ook al het andere voedsel volwassener moest gaan aanpakken. Van de één op de andere dag mocht niemand meer een hapje in haar mondje stoppen. Met grote gebaren en veel lawaai word je heel duidelijk gemaakt dat ze daar niet meer van gediend is… Zelf doen!

Knoeiboel

Gevolg.. Een paar keer per dag een enorme knoeiboel, want ja, ze kan het helaas niet in één keer als een nette dame met perfecte tafelmanieren. Logisch natuurlijk! Wel heeft ze een perfecte timing gehad om dit allemaal een beetje onder de knie proberen te krijgen. We zaten namelijk de afgelopen ruim drie weken, heerlijk met onze luie reet met het hele gezin in ons vakantiehuis in Bosnië. Heerlijk warm weer, dus zette ik haar veelal in enkel een luier in haar plastic kinderstoel. Bordje met eten voor haar neus en eten (lees knoeien) maar.

Haleluja voor onze drie honden die na dit tafereel de vloer voor me schoon-eten, die lelijke plastic kinderstoel is toch wel makkelijk schoonmaken (was het echt een keer heel heel erg zette ik gewoon de tuinslang op dat ding) en godzijdank voor het mooie weer, overdag waste ik haar in het kinderzwembadje, `s avonds na het eten in bad of douche. Ik ben heel benieuwd hoe het thuis weer zal gaan.

X Margje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.