Mommy-To-Be | Birgitte

In onze populaire rubriek “Mommy To Be” interviewen we zwangere mama’s (in spé) We vragen ze het (positie)hemd van het lijf over zwanger worden, zwanger zijn, waar ze shoppen, hoe ze zich voelen en nog veel meer preggo-stuf. Deze keer vertelt Birgitte over haar zwangerschap, favoriete baby-shop`s, werk, opvang en meer!

1538292694836-1.jpg

EVEN VOORSTELLEN

Wie ben je, wat doe je en hoe ziet je gezin er uit?

Ik ben Birgitte Wesly,  tenminste.. nog even dan. Binnenkort mag ik de naam van mijn vriend ook gaan dragen, dan wordt het Birgitte Sijsenaar Wesly. Fijn dat dan alles in één keer goed geregeld is voor onze uk. Vind het ook wel zo mooi dat we als gezin allemaal de zelfde achternaam dragen. We zijn al bijna elf jaar happy samen en dolgelukkig om in november ons eerste kindje te verwelkomen.

Ik run mijn eigen bedrijf genaamd LieveFeestbeestjes Hiervoor ben ik werkzaam als gastouder aan huis, verzorg ik kinderfeestjes, schmink ik, zet tijdelijke (glitter)tattoos en haar-veren. Dit alles, en meer doe ik op feestjes, evenementen en andere plekken. Ontzettend leuk om te doen! Ik ben gewend aan een 50-70 uur werkweek, vanaf 27 weken zwangerschap heb ik dat ingekort naar 40 uren, heerlijk.

Ga je na je verlof weer werken, hoeveel dagen en hoe hebben jullie opvang geregeld?

Na mijn verlof ga ik voor drie dagen weer aan de slag als gastouder aan huis. Wat ik precies ga doen met de andere werkzaamheden, zoals de kinderfeestjes en evenementen, gaan we nog bekijken. Onze uk gaat voor drie dagen naar een kinderdagverblijf. Dat was echt nog wel even een dingetje. Ik ben om bepaalde redenen zelf bewust gestopt met werken op een kinderdagverblijf. Helaas moeten we wel omdat je als gastouder zelf geen kinderopvangtoeslag krijgt als je je eigen kind naar een andere gastouder brengt. Gelukkig hebben we een kinderdagverblijf gevonden waar we vertrouwen in hebben.

Hoe ver ben je in je zwangerschap en hoe voel je je?

Ik ben nu ruim 32 weken zwanger. Wat is de tijd enorm snel gegaan zeg! Tot nu toe gaat alles goed. Sinds kort wel wat last van mijn bekken. We krijgen een rustige baby als ik af moet gaan van de bewegingen in mijn buik, die zijn er nooit heel veel geweest. Wat soms wel wat onzekerheid geeft, heel fijn wat die hormonen met je doen :)

20180929_142355.jpg

Weten jullie het geslacht, of blijft het een verrassing?

Ja we weten het geslacht, met name om praktische redenen. Ik ben niet zo`n fan van de uniseks babyspullen, we vonden het zo dus makkelijker om spulletjes te gaan kopen en het kamertje in te richten en decoreren. Ik heb altijd een enorme voorkeur gehad voor het geslacht, waardoor ik het ook graag wilde weten. Misschien heel stom, maar was erg bang dat, als we het een verrassing zouden laten, ik teleurgesteld zou zijn bij de geboorte en het anders bleek dan ik altijd in mijn hoofd had gehad. Gelukkig en misschien wel cliché, onderweg naar de pretecho om er achter te komen wat het geslacht is kreeg ik een enorme rust over me heen. Wat maakt het ook uit wat het geslacht is, dat gevoel is gebleven. We houden het wel geheim voor onze omgeving, ons geheimpje! Heel grappig om alle redeneringen van anderen te horen die het echt denken te weten.

Thuis of ziekenhuisbevalling?

Ik wil graag in het ziekenhuis bevallen. Ik ben gewoon onder controle bij de verloskundige, mocht daar niets aan veranderen wordt het poliklinisch. Ik zie het thuis gewoon niet zitten en vind het een fijn idee dat als er toch onverhoopt iets minder goed zou gaan alle materialen en specialisten in de buurt zijn. Bovendien heb je dan al de zooi niet in huis. Ook lijkt het me voor mijn vriend meer rust geven.

20181005_074007.jpg

Wat heb je allemaal geshopt voor baby?

Wat niet :) Nee, we boffen enorm met vele spullen die we konden overnemen of lenen. Daarnaast zelf natuurlijk nog veel aangeschaft. Ik geniet van elke aankoop. Van de basic washandjes, zalfjes tot de kleertjes. Die kleertjes shoppen blijft toch wel favoriet!

Wat zijn je favoriete (online) babyshop`s?

Ik heb bij allerhande winkels geshopt. Grote favoriet zijn toch de kleinschalige webshops die zelf kleding en accessoires maken. Deze shopjes kom ik vooral op instagram tegen. Nadeel ervan is dat het online is, live items voelen en bekijken voor aanschaf is ook weer fijn.

Wat voor soort mama denk je te gaan zijn?

Door mijn werk heb ik al aardig wat ervaring met kinderen en hun opvoeding. Ik besef me ten volle dat het met een eigen kindje helemaal anders kan en zal zijn. Toch heel fijn dat ik veel heb kunnen kijken bij anderen hoe ik het wel of juist niet zou doen. Ik denk dat ik een combinatie ga zijn van streng en makkelijk. Streng vind ik eigenlijk een nare lading hebben, ik noem het liever consequent. Ik ben best makkelijk in wat wel en niet mag, maar regels zijn regels. Nee wordt ook gewoon gebruikt en nee is ook echt nee. Ik ga absoluut niet mee met de stroming van de laatste jaren, waarin ik zie dat ouders vooral vriendjes met hun kind willen zijn, alles maar goed vinden en nee niet gezegd mag worden. Ik ben van mening dat je daardoor geen leukere kinderen grootbrengt en dat die kinderen het erg lastig kunnen krijgen in hun latere leven.

Was een naam kiezen lastig, en waren jullie het er (snel) over eens?

We waren er eigenlijk heel snel over uit, eens ook :) We wilden graag een vernoeming als tweede naam, dit vonden we een stuk lastiger.

Waar kijk je het meest naar uit als de baby er is?

Om samen een gezinnetje te vormen. Naast dat ik nog steeds moet wennen aan het feit dat ik straks mama zal zijn, vind ik het een nog raarder idee dat mijn partner papa zal zijn. Een bizar maar heel mooi idee. Het lijkt me zo mooi om hen voor het eerst samen te zien. We verheugen ons enorm op de komst van onze baby en kunnen bijna niet wachten.

Lieve Birgitte, dank voor je leuke, uitgebreide open antwoorden. Het aftellen voor jou is eindelijk begonnen. Wij wensen je een hele fijne rest van de zwangerschap toe.

Wat denken jullie …. Boy of Girl?Ben je zwanger en lijkt het je leuk om mee te doen aan deze populaire rubriek op Zusthave.nl? Stuur dan een mailtje naar zusthave@gmail.com of reageer via het contactformulier voor alle info.

X Margje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.