Dreumes |Tag

Een dreumes.. De periode van één tot twee jaar is een turbulente, maar ooh zo leuke tijd. In dat jaar leren ze zoveel! Ik vind het persoonlijk een interessantere fase dan de babytijd. Ze leren lopen, de eerste woordjes, mogen nu echt eigenlijk alles met de pot mee eten en willen alles het liefst zelf doen en kunnen. Het worden echte eigen persoontjes die een duidelijke mening hebben. Leuk om eens wat feitjes op een rij te zetten over onze eigen dreumes, Amber, door middel van een Dreumes-Tag. Lets go!!

Jongen of meisje..

Zoals je in de intro kon lezen heet ze Amber en is dus duidelijk een meisje. Ze begint nu ook echt een meisje-meisje te worden. Pop wordt rondgereden in haar wagentje, ze krijgt knuffels, kusjes, krijgt eten en drinken. Als ik me `s morgens opmaak aan de eettafel wil Amber ook een make-up kwast, zij en haar pop krijgen dan ook een poedertje.

Leeftijd..

Tot twee jaar geef je het veelal aan in maanden. In December, de “dag voor kerst” wordt ze twee jaar (waar blijft de tijd) Ze is nu dus ruim 21 maanden oud.

 

Favoriete eten en drinken..

Het lievelingskostje van Amber is een easy pick, dat is met vlag en wimpel.. SPAGHETTI. En nu ze al een tijdje alles, maar dan ook alles! zelf wil doen, is het eten van dat soort voedsel natuurlijk een feestje voor de wasmachine. Qua drinken is ze een lastige, water en thee krijg ik er echt niet in. Roosvicee en appelsap zijn favo`s (de appelsap leng ik aan met water)

Speelt het liefst met..

Ze is helemaal gek op boekjes, en gelukkig heeft ze nu eindelijk in de gaten dat het niet de bedoeling is om de bladzijden eruit te scheuren. Het keukentje wat ze kreeg voor haar eerste verjaardag is ook nog steeds een hit.

Liefste knuffelbeest..

Daar kan ik kort over zijn. Al krijgt elk zacht knuffeldier van haar een dikke knuffel en kus. KOESSIE is haar aller-lievelings! Het is een knuffeldoekje die haar zussen Renee en Naomi voor haar hebben uitgezocht toen ze nog in mijn buik zat. Koessie blijft altijd in haar bedje. Dit om Kwijtraken en de daarbij-horende stess-momenten en slapeloze nachten te voorkomen. (mama-tip)

IMG_9513

Leukste activiteit..

Binnen is dat op dit moment op haar (loop)auto racen. Ze kan haarzelf op zich heel goed alleen vermaken maar zodra de andere kids thuiskomen van school, stage of werk is dat voorbij en spant ze ze één voor één voor haar karretje. Alles wordt dan letterlijk en figuurlijk uit de kast getrokken om ze te ergens mee te verleiden. Dan wil ze samenspelen. Naar buiten gaan is een feestje, gewoon een stukje wandelen, een rondje mee op de fiets of één van de honden uitlaten. Als ze eenmaal in de gaten heeft dat we richting huis gaan is het gezellige er wel vanaf, niet meer willen lopen, op de grond gaan liggen en dat soort capriolen. Ach geef haar eens ongelijk..

Dutje doen..

Vele moeders zullen hier afschuwelijk jaloers op zijn (sorry mama`s met veel slapeloze nachten, … Respect!) Maar als Amber me een slapeloze nacht bezorgd ben ik echt van m`n stukkie, dit gebeurt sinds zij 2 à 3 maanden is zelden tot nooit. Ze slaapt `s nachts het klokje rond en overdag nog eens 2 tot 3 uren. Ik besef me dat dit een enorme luxe is. (haar grote zus was daar anders in)

Oppas..

Echt een vaste oppas of opvangregeling hebben we niet omdat ik de luxe heb om (voor nu) thuis-blijf-mama te zijn. Als er wel iets is waar we samen naartoe moeten, of willen hebben we de luxe van oppas aan huis,.. grote broer en zussen. Pake en Beppe passen heel af en toe op als ik overdag iets heb zoals dokter of tandartsbezoekjes.

Vrolijke noot..

Amber wordt echt vrolijk van muziek, als er maar een beetje ritme in zit dan is stilstaan er niet meer bij, zwingen dat ze kan. Zo heerlijk dat kinderen overal muziek in zien! Voorbeeld… De buurman had deze zomer de sprinklers aan voor het gazon. Dat maakt een sissend regelmatig geluidje, Amber hoorde dat door het keukenraam en stond te zwingen op het ritme van de sprinkler, heerlijk toch!?

Boze dreumes en driftbuien..

Ze is over het algemeen een schatje en er zijn momentjes dat ik haar figuurlijk wel op kan vreten. Maaaaar oooh ze heeft echt haar dreumes-puberale-schreeuw-momentjes wel hoor. Als haar iets niet zint dan laat ze het weten ook. Schreeuwen kan ze als een volleerde keukenmeid, oordopjes zijn dan echt geen overbodige luxe. Als iets niet lukt, en je haar niet alla-minuut helpt kan ze ook helemaal over de rooie gaan. Afleiden, rustig blijven en alle andere opvoedkundige tips die ik ken zijn dan niet van toepassing. Negeren is dan de key! Het duurt dan nooit lang en voor ik mijn geduld verlies, besef ik me dat het veelal te maken heeft met dat ze gewoon nog maar een dreumes is van nog maar 21 maanden.

Het allerliefst..

Ooh zoveel momentjes zijn schattig en lief. Toen ze voor het eerst mem zei, bewust een kus op mijn mond gaf, heit een kus geeft terwijl hij slaapt op de bank, Ze in mijn neus knijpt en net zolang wacht tot ik tooeeet roep en dan schatert van het lachen. Gewoon als ze lacht! Dan ben ik de gelukkigste mem op de wereld!

Heb jij ook zo`n leuke, gezellige draak van een dreumes rondhuppelen in je leven en vind je dit een leuke tag!? Overnemen mag, laat dan wel even weten dat je hem van mij hebt gepikt ;) Oke nou jaaa geleend! 

Liefs Margje

Een gedachte over “Dreumes |Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.