Mommy-To-Be | Marinka Bloemendal

In onze populaire rubriek “MOMMY TO BE” interviewen we zwangere mama’s (in spé) We vragen ze het (positie)hemd van het lijf over zwanger worden, zwanger zijn, waar ze shoppen, hoe ze zich voelen en nog veel meer preggo-stuff. Deze keer vertelt Marinka over haar zwangerschap, een nieuw huis, opvang, of ze al veel geshopt heeft en meer!

LRG-DSC09723 2

EVEN VOORSTELLEN

Wie ben je, wat doe je en hoe ziet je gezin eruit?

Ik ben Marinka, 31 jaar, getrouwd met Matthijs en samen hebben we een dochter, Lot (1) en zijn we in verwachting van ons tweede kindje. We wonen in Zutphen waar we net een nieuw huis gekocht hebben.. dit jaar staat er dus nog een verhuizing op de planning. Ik ben bijna 21 weken zwanger, we hebben net de 20 weken echo gehad en alles zag er goed uit. Toch wel heeeeeel erg fijn hoor, zo vanzelfsprekend is het niet.

Hoeveelste zwangerschap is dit?

Dit is mijn tweede zwangerschap. Lot wordt in november 2 en ik was, nadat we er weer voor wilden gaan, meteen zwanger van nummer 2. De zwangerschap verloopt tot nu toe bijna hetzelfde als de eerste. Bij Lot was ik erg moe de eerste weken, dat was ik nu niet. Niet misselijk geweest, wel een lage bloeddruk. En bij een tweede groeit mijn buik een stuk sneller, lastig verbergen in het begin!

Weet je het geslacht al, of blijft het een verassing tot de geboorte?

Ja we weten het al, bij 16 weken hebben we een pretecho gehad en we krijgen een zoon! Hoe leuk! Wanneer het kindje geboren wordt is het al een verrassing genoeg: hoe ziet hij eruit, lengte, gewicht.. hoe is hij? Bij Lot wisten we het ook.

LRG-DSC09984

Is de babykamer al helemaal af, en hoe ziet die er uit?

Helaas heb ik nog geen foto’s van de babykamer! We krijgen half november de sleutel van ons nieuwe huis waar we dan een mooi kamertje voor onze frummel gaan inrichten.

Ga je thuis of in het ziekenhuis bevallen? Hoe bereid je je voor op de bevalling?

Geen idee. Ik denk het ziekenhuis, dat vind ik wel een fijn idee. Bij Lot moest ik in het ziekenhuis bevallen want ik werd ingeleid. Lot had het nog prima naar haar zin in mijn buik met 42 weken.

Niet… je weet toch niet hoe het gaat zijn. Ook deze keer weer niet. Ik vond het inleiden niet echt fijn. Lees HIER mijn bevallingsverhaal van Lot. Verder deed ik toen mee met zwanger-fit, maar ik sla dat deze keer denk ik over.

Wat heb je allemaal geshopt voor de baby?

Ook nog niet zo heel veel. We wilden de 20 weken echo afwachten en daarnaast moet alles wat ik nu shop, weer verhuisd worden! Wel heb ik een prachtig wiegdeken van (baloonsnl), een wagenspanner van (tokakids), lief broekje van (Soft Gallery) en wat kleine dingetjes. Oh, en een co-sleeper van (Petite Amélie). Deze wilde ik heel graag, lijkt me zo fijn naast bed. De rest komt nog wel. Scheelt ook dat we veel dingen van Lot (Ledikant, box, commode etc) kunnen gebruiken.

Ga je borstvoeding geven? Waarom wel of juist niet!

Ja, omdat dit fijn en goed is. Ik heb Lot 20 maanden borstvoeding gegeven en ik zie wel hoe het deze keer verloopt. Over de ‘waarom’ vraag kan ik een heel antwoord typen, maar eigenlijk omdat het fijn is. Waarom het allemaal zo goed is, kan Google je ook vertellen. Enne, wanneer iemand geen borstvoeding geeft is dat òòk goed. Blije mama’s = blije kindjes.

Hoe heb je het iedereen verteld dat je in verwachting bent en wat waren de reacties?

Lot had een lief shirtje aan van (mommies & Miracles). Er stond op ‘ik word grote zus’. De reacties waren erg leuk!

Wat draag je het liefst nu je zwanger bent en waarom?

Een jeans en shirtje is altijd goed, maar ik scoorde laatst bij (only) een toffe blouse/jurk in okergeel. Deze kan ook prima tijdens de zwangerschap.

Heb je een handige zwangerschap-tip voor (toekomstige) zwangeren?

Poeh niet echt, genieten! Lekker cliché maar het is wel zo! Het is zo mooi en bijzonder dat er een kindje in je buik groeit.

Wat voor soort mama ben je of denk je te gaan zijn?

Ik ben best easy going. Natuurlijk zijn er grenzen en nee is nee. Ze wordt verder gewoon normaal opgevoed. Ze kan opruimen, poetst met een doekje als ze water knoeit, is lief voor anderen etc. Maar als zij liever in april haar kerst sokken aan wil I.p.v. die leuke met stippen die ik had klaar gelegd, vind ik dat prima. Kind is blij en wie heeft er nou last van dat ze dan haar kerst sokken aan heeft?!

Waar kijk je het meest naar uit als straks de baby er is?

De eeuwige knuffelmomentjes!! En ook om onze twee kinderen samen te zien!

Ga je na je verlof weer werken? Hoeveel dagen en hoe hebben jullie de opvang geregeld?

Yes, ik werk nu twee dagen en dat blijf ik doen. Lot gaat één dag per week naar de gastouderopvang en om de week is Matthijs thuis of past mijn moeder op.

Lieve Marinka, Leuk dat je mee wilde doen en bedankt voor de prachtige foto`s die je ter beschikking stelde. Wij wensen je een hele fijne rest van de zwangerschap toe.

Wil je meer weten, lezen of zien van Marinka en haar mooie, groeiende gezinnetje? Breng dan eens een bezoekje op alotofwords.nl | Voor dagelijkse kiekjes en updates kun je haar volgen op instagram MarinkaBloemendalBen je zwanger en lijkt het je leuk om mee te doen aan deze populaire rubriek op Zusthave.nl? Stuur dan een mailtje naar zusthave@gmail.com of reageer via het contactformulier voor alle info.

X Margje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.