We doen het dit jaar anders

De afgelopen jaren vierden we sinterklaas met de hele familie. Heel gezellig, maar dit jaar gaan we het anders doen.

Vorig jaar schreef ik een blog over hoe wij sinterklaas vierden. Ik leg het nog even kort uit. We trokken lootjes en iedereen haalde voor een vastgesteld bedrag een cadeau en maakte een gedicht. Ook hebben we een keer het bekende ruilspel gedaan met z`n allen. Voor de jonge kids haalden de eigen ouders cadeau`s. Elk gezin nam iets mee te eten, de een soep de ander salade, je snapt het principe denk ik wel.

Hoewel dit natuurlijk bere-gezellig was, werd het wel steeds drukker doordat de gezinnen groter werden. Er werden kleintjes geboren en de oudere kinderen kregen relaties. Vorig jaar bestond de groep al uit 26 personen. Al wonen we allemaal in redelijk grote woningen, toch werd het behoorlijk krapjes. Niet iedereen kon even comfortabel zitten en daarnaast duurde het met zo`n grote groep best lang allemaal. Kleintjes onder een bepaalde leeftijd beginnen dan op een gegeven moment te protesteren. 

We hebben daarom besloten dit jaar niet mee te doen met de hele familie en het alleen met ons eigen gezin te vieren. We gaan lekker eten met elkaar en de cadeautjes worden door twee pieten binnen gebracht. Ik ben zo benieuwd naar dat verraste koppie van Amber. Eigenlijk kan ik niet wachten! 

Hoe en wanneer vieren jullie het heerlijk avondje?

Liefs Margje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.