Ons geregistreerd partnerschap

Op 19 september 2017 gaven ik en mijn man Ronald elkaar het ja-woord en werden wij geregistreerd partners. We hadden al een aantal maanden uitgekeken naar deze dag en zal jullie er alles over vertellen in deze blog, van de bekendmaking tot de dag zelf. De allermooiste dag van mijn leven!

Wij willen in de toekomst nog heel graag gaan trouwen, maar financieel was het op dit moment nog niet mogelijk om onze ‘droom-bruiloft’ te realiseren.. In het begin van 2017 stelde ik daarom aan Ronald voor om voor een geregistreerd partnerschap te gaan als een soort ‘tussenstap’. Al zijn de verschillen tussen geregistreerd partnerschap en trouwen nihil. Na er even over nagedacht te hebben besloten we in mei er voor te gaan en deden wij melding van ons voorgenomen huwelijk.

We besloten het simpel te houden, geen poespas. Op dinsdag-ochtend (het gratis moment in onze gemeente) zouden wij in de burgerlijke stand kamer onze handtekeningen zetten. We besloten ieder één getuige te kiezen, en voor mij was deze keuze snel gemaakt. Mijn moeder werd hoe dan ook mijn getuige. Maar eerst moesten onze getuigen nog ingelicht worden, want niemand wist op dit moment nog van ons voornemen. Óók dit hebben we simpel gehouden, we zijn bij onze getuigen langs gegaan en hebben ze zelf verteld over ons aanstaande huwelijk met de vraag of ze onze getuigen wilden zijn. En gelukkig hebben we geen nee te horen gekregen, ha-ha! Even later hebben we onze naaste vrienden erover verteld, en op het moment dat wij op 1 juli 2017 4 jaar samen waren hebben we het op Facebook bekend gemaakt met deze afbeelding:

GP2
Vertaling: Liefde is.. Jezelf zijn, maar ook samen zijn, huilen en lachen, er voor elkaar zijn, geven en nemen, luisteren naar elkaar, heel veel houden van, een knuffel en een dikke kus, Ronald en Berber. Wij gaan voor geregistreerd partnerschap!

Na een aantal voorbereidingen was het zover, in de ochtend van 19 september 2017 vóór ons partnerschap ben ik om 6:00 uur s’ochtends vertrokken naar mijn moeder om mij helemaal klaar te maken voor deze speciale dag. Ik had een prachtig kanten jurkje gevonden, en (boven verwachting) stond mijn aanstaande man ook nog eens in pak toen hij met zijn vader en de prachtig versierde auto mij en mijn moeder kwam ophalen. Hij had mij altijd verteld dat hij nooit in zijn leven een pak zou dragen, maar had dus ook zichzelf daarmee overtroffen. Om 9:00 uur werden wij verwacht in het Gemeentehuis van Sneek.

4 handtekeningen en 15 minuten later stonden we weer buiten als man en vrouw! Vervolgens zijn we met koffie en gebak bij een Van der Valk hotel in Sneek gaan zitten met onze getuigen. Rond een uur of 11 zijn we naar een landbouwmuseum gegaan, en hebben daar lekker rond gewandeld. Daarna zijn we gaan lunchen met zijn allen bij de Wijnberg in Bolsward. En als afsluiter hebben wij bij mijn moeder thuis later nog een borreltje gedronken!

IMG_0755
Deze foto’s zijn gemaakt in de Broerekerk van Bolsward.
IMG_0773
Deze foto’s zijn gemaakt bij het bedrijf waar mijn man werkt.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe onze speciale dag eruit zag. Wil je meer over mij te weten komen? Kijk dan even op de About Berber pagina.

Veel liefs, Berber.

Een gedachte over “Ons geregistreerd partnerschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.