Loedermoeder Confessions

Toen ik eenmaal besloot hierover te schrijven ben ik eens gaan googelen over dit onderwerp, het fenomeen LOEDERMOEDER. Wat ik tegenkwam van collega-bloggers was gelukkig herkenbaar en betrapte mezelf erop dat ik af en toe hardop zat te lachen. Sommige reacties daarentegen waren niet mals, en schrok daar best wel van. Bij enkele blogs zag ik dat ze ‘waarschijnlijk daarom’ de reactiemogelijkheid uit hebben gezet. Ik laat hem gewoon aanstaan, ik schaam mij niet voor mijn loedermoeder-actie’s. De perfecte moeder moet nog geboren worden en laten we gewoon een beetje lief voor elkaar zijn en elkaar in waarde laten.

Oeps, vergeten

Liedjes zingen, voordoen, afleiden, zelf laten doen en er een spelletje van maken, niets werkt. Amber heeft een hekel aan tandenpoetsen. Ze is nu vijftien maanden en heeft “gelukkig” pas sinds net voor haar eerste verjaardag tandjes. En ja, die moeten gepoetst worden. Ik wil er geen drama van maken en haar niet zover gaan dwingen dat ze er nog meer een hekel aan krijgt. Ik geef eerlijk toe dat ik het daarom wel eens met opzet vergeet.

Ik geef toe, bij deze had ik toch echt wel het schaamrood op mijn kaken. Renee, mijn dochter van nu bijna twaalf zat nog op de peuterschool. Om kwart over twaalf schrok ik wakker van de telefoon, slaperig en nog niets-in-de-gaten-hebbend luister ik naar wat degene aan de andere kant van de lijn zegt, uhm… kom je Renee nog ophalen? Oooh shit, wat erg, sorry sorry, ik kom er aan! Ik was gewoon op de bank in slaap gevallen. Oepsie!

Naar school

Wat heerlijk was het als ik Renee net iets te laat op school afleverde met het onverantwoorde broodbeleg nog om haar snoetje, ik in joggingbroek en blootvoets in lelijke crocs, huiswaarts nog een mama tegenkwam met een kind achterop de fiets die nog later was. Yes.. dat gebeurde mij dus niet als enige. En ik was nog wel met de auto gegaan die vijfhonderd meter, want ja ik was te lang blijven liggen, en het regende!

Ik gaf haar wel eens een koekje mee in plaats van het vergeten te kopen fruit, vergat de school/klus avond op school, kocht kant en klare traktaties op internet en gooide knutselwerkjes (ooh prachtig schat, mooooi!) na een paar dagen zo in de kliko. Erg hé!

Beeldbuis

Voordat ik zelf kinderen had was ik hier heel stellig in. Mijn kinderen zouden niet langer dan een uur per dag tv kijken, spelletjes spelen op spelcomputers, telefoons of tablet`s. Maar jeetje wat is dat een lastige, ik ben daarin lang niet zo standvastig als ik had gedacht. Onze kinderen zijn daarin ook echt verwend. Op Amber na hebben ze allemaal een eigen telefoon en tablet, en de tijd die ze daarop spenderen is veel meer dan dat uurtje per dag. En eerlijk is eerlijk, ze zijn stil, zeuren niet en maken geen rommel.

Ook geef ik toe dat ik Amber dagelijks in haar kinderstoel even voor baby-tv of nick-junior zet. Dan gaat het uitruimen van de vaatwasser, stofzuigen en dweilen een stuk sneller. En als dat klaar is plof ik nog even op de bank en kijk nog even een vlog of twee terwijl zij enthousiast op haar manier het alfabet-feest-lied meezingt. Tsja, de vloer moet toch nog even drogen. ;)

Dit waren mijn loedermoeder-confessions, ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Herkenbaar? Laat het me vooral weten in de reacties. Heb je zelf een confession die je durft te delen, laat een berichtje achter. 

X Margje

P.S: Laten we het leuk en positief houden. Negatieve of beledigende reacties worden verwijderd.

4 gedachten over “Loedermoeder Confessions

  1. En zo is het!
   Bedankt voor je reactie.
   Fijne zondag!
   Liefs 😘

  1. Dank je. Vond het best wel spannend om te plaatsen.
   Maar ik ben wie ik ben. Gek op de kinderen, maar soms…
   Ik vind het zelf ook heerlijk om zulke berichten te lezen van andere moeders. Het perfecte plaatje bestaat, maar is in werkelijkheid nooit realistisch, is maar het plaatje!
   Bedankt voor je leuke positieve reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.