Dreumes streken

Opvoeden 2.0 is nu echt begonnen. Onze kleine dreumes Amber van bijna zestien maanden is een kleine ontdekker. Weet heel goed wat ze wel en niet wil, daarnaast ook heel goed wat wel en niet mag, maar toch lekker doen. De dreumesfase is af en toe echt vermoeiend maar ook zo verschrikkelijk leuk. Ze zet voorzichtig haar eerste stapjes (als ze er zin in heeft) zegt op alles jaa, schudt heftig nee met haar hoofdje, zwaait en zegt dag-dag als er iemand weggaat en haar stopwoordje is wauw of woow, zo schattig als ze dat zegt. Maar óóóh die dreumes streken…

Als het net even te lang stil is

Ik denk dat elke ouder dit wel herkent. Zolang je ze hoort spelen is er niks aan de hand maar ineens, hoor je niets… stilte.. Foute boel! Hier is dat niet anders, met regelmaat schiet ik omhoog en roep ik “wat ben je aan het doen?” Negen van de tien keer is het dan iets wat niet mag, een heleboel troep geeft of vind iets in haar mondje wat niet echt lekker is om te proeven.

Zo heb ik haar al meerdere keren uit het toilet moeten halen. Daar is ze dan op haar manier aan het schoonmaken met de toiletborstel. Niet alleen de wc, ook haarzelf en ja ze heeft ook even geproefd.. ieuuww bah!

We hebben drie honden, hun voer en waterbak staan in de bijkeuken en is verboden terrein voor Amber. Dit weet ze heel goed, maar dat blijft natuurlijk wel heel interessant. Zij wilde die brokjes ook wel eens proeven, niet echt smaakvol en bovendien gevaarlijk. Ook de waterbak was een keer aan de beurt. Ik stond in de douche en Sipke kwam met een naakte ijskoude Amber de badkamer binnen. Ze had de hele waterbak, die ik net voor ik ging douchen had gevuld omgegooid en was huilend in de plas met ijskoud water gaan liggen. Samen lekker opgewarmd onder de warme straal. En daarna de bijkeuken gedroogd en gedweild. Zo leuk, die dreumesfase.

Als je even niet oplet

Ze kan zich al geruime tijd optrekken aan van alles en zet af en toe al wat stapjes los. Heel leuk natuurlijk, en het ziet er zo schattig uit. Maar ik merk dat ze de afgelopen weken echt een groeispurt heeft gehad. Daardoor kan ze met haar grijpgrage handjes bij steeds meer hogere meubels. Eerst waren het alleen de bank en de salontafel. Nu kan ze bijna overal bij. Net gestofzuigd… plant uit de vensterbank. Prullenbak vol…. ze haalt de bovenste laag eruit. De vaatwasser wordt uitgezet als hij net draait en aangezet als hij leeg is.

Zou het niet willen missen

Al is het af en toe best vermoeiend en is het soms moeilijk consequent te blijven, ik zou deze fase voor geen goud overslaan. Ze ontwikkeld zich zo snel en ik vind het heerlijk om te zien en mee te maken. Vaak moeten we ons best doen om niet keihard in de lach te schieten als ze iets stouts doet. Dat koppie met glanzende ondeugende oogjes die je dan schuldbewust en met een big smile aankijken… “ik weet dat het niet mag, doe het lekker toch”…. Om op te vreten!

Heeft jouw kleintje ook van die heerlijke boevenstreken? Deel ze met ons in de comments onder dit bericht. Hoe leuk is het om te lezen dat jij niet de enige bent met zo`n draakjes-dreumes.

X Margje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.