Stichting Babyspullen

Via ons contactformulier kwam er een mailtje binnen van Margreet, zij is vrijwilliger bij stichting babyspullen en vroeg ons of wij wilden helpen deze stichting en haar inzamelpunt meer aandacht en bekendheid te geven. Hier hoefden we niet lang over na te denken en doen dit met alle liefde voor zo`n mooi doel.

32349403_179436196211612_7709158171071217664_n.png

Over de stichting

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede, in de grote steden ligt dit aantal nog hoger, 1 op de 4 kinderen leven daar op of onder de armoedegrens. De stichting (zonder winstoogmerk) is in 2012 officieel opgericht en zet zich in om de effecten van armoede op baby`s en jonge kinderen te verminderen. Dit doen ze door (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben te voorzien van gratis babystartpakketten. hun motto is “Elk kind heeft recht op een goede start” 

Vrijwilliger Margreet

Margreet is vrijwilliger bij de stichting door inzamelpunt te zijn. Ze stelt zichzelf even voor en vertelt waarom ze dit is gaan doen.

Ik ben Margreet Bijman, woon samen met mijn man, kinderen, honden en vissen in Sexbierum, een klein plaatsje in Friesland. Sinds kort ben ik werkzaam bij een grand café in Harlingen. Verder speel ik bij een drum-fanfare en zet mij daarnaast in voor stichting babyspullen.

Ik liep al een tijdje met de gedachte om me in te willen zetten voor een goed doel. Op een gegeven moment ben ik gewoon gaan googelen en zo kwam ik op de site van  stichting babyspullen terecht, dit sprak me erg aan omdat ikzelf weet wat het is om in armoede te leven (wat nu gelukkig niet meer het geval is) Maart van dit jaar ben ik begonnen als inzamelpunt voor de stichting, wat inhoudt dat babyspullen bij mij gebracht kunnen worden die gedoneerd worden aan de stichting.

Wil je meer weten over mijn inzamelpunt dan kun je me volgen op deze Facebookpagina die ik daarvoor heb aangemaakt.

Steun stichting babyspullen

Je kun de stichting op vele manieren steunen.

  • Babyspullen doneren: Heb je thuis nog allemaal babyspullen liggen zoals kleertjes tot maat 92/98, beddengoed, kruiken, verzorgingsproducten, speelgoed of knuffeltjes. Zoek een inzamelpunt bij jou in de buurt, breng ze daar en de spullen zullen een mooie bestemming krijgen. klik hier voor de 170 inzamelpunten.
  • Steun financieel: Heb je geen babyspullen om te doneren maar wil je wel graag een steentje bijdragen aan dit mooie doel, voor al die baby`s die een goede start verdienen!? Voor maar €3,- per maand geef je de stichting de mogelijkheid spullen aan te schaffen die maar schaars gedoneerd worden. Klik hier om donateur te worden.
  • Help als vrijwilliger: Je kunt net als Margreet inzamelpunt worden zodat mensen bij jou de spullen kunnen inleveren maar er zijn veel meer manieren om de stichting te helpen als vrijwilliger. Klik hier voor de verschillende functies.
  • Maatschappelijk verantwoord uitje: Bij stichting babyspullen organiseren ze teambuilding uitjes. Je kunt met een groep (collega`s) tot max 15 personen terecht voor een dagdeel teambuilding. Voor alle info, mogelijkheden en kosten klik je even hier.
  • Gratis doneren: Gratis? Ja zelfs dat kan.. Ga naar doelshop.nl, maak een account aan, geef stichting babyspullen aan als je doel en shop op je favoriete webshop. Na je aankoop krijg je een mail met het bedrag wat je door je aankoop hebt gedoneerd aan de stichting. Een kleine moeite die, als je toch al van plan was iets te shoppen niets meer dan een minuutje van je tijd kost!

Wil je nog meer informatie over de stichting en wat jij voor ze kan betekenen, bezoek dan zeker even hun website. Wij bedanken Margreet voor haar bijdrage aan deze blog en hopen dat we op deze manier ook haar inzamelpunt meer bekendheid hebben kunnen geven.

X Margje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.